Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Elckerlyc staakt niet

Leerkrachten van Openbare Jenaplanschool Elckerlyc aan de Martinushof in Gennep staken vrijdag 13 april niet. De leerlingen hebben gewoon les. Het team heeft besloten om de school niet te sluiten maar om een alternatieve actie uit te voeren.

 

 

Staken geeft veel ongemak voor ouders en kinderen en de beeldvorming wordt erg negatief, terwijl werken in het basisonderwijs fantastisch is!

 

 

De basisschool wil wel een duidelijk signaal afgeven richting politiek Den Haag.

 

 

 

 

In de hal en speelzaal staan tafels met blanco briefkaarten die gericht zijn aan minister Slob. Daar liggen ook pennen, stiften, plakspullen, en dergelijke bij. Deze worden opgehangen aan een slinger. Na schooltijd worden de kaarten opgestuurd naar de minister.

 

 

Lerarensalarissen

 

 

Door de andere basisscholen gaan vrijdag 13 april wel staken om meer salaris af te dwingen. Het verschil tussen het salaris van leraren in het voortgezet onderwijs en het basisonderwijs is volgens de Algemene Onderwijsbond te groot. Dat maakt het werken als leraar op een basisschool niet aantrekkelijk. Waardoor leraren volgens de bond zouden overstappen naar het bedrijfsleven.

 

 

Volgens het PO-Front staat de kwaliteit zwaar onder druk door het stijgende lerarentekort. Het is volgens hen daarom essentieel dat het kabinet gaat investeren in de lerarensalarissen.

 

 

Ook moeten hogere salarissen ervoor zorgen dat studenten eerder kiezen voor de lerarenopleiding, de pabo. Zodat er ook in de toekomst voldoende leraren zijn.

 

 

Zie ook:
Leraren basisscholen staken opnieuw
Basisscholen staken op 5 oktober

 

 

Reacties