Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Duik in het debuut van Dunter Flinn

Gelukkig komt het weekend er al weer aan; Alle tijd om in de debuut-EP van Dunter Flinn uit Gennep en omgeving te duiken!

 

 

 

 

Dunter Flinn

 

 

Aan het roer van Dunter Flinn staat Douwe Wijnhoven (drums en zang). De band bestaat verder uit Loïc Giepmans (synthesizer), Thom Basten (bas), Daan Wijnhoven (leadgitaar), en Sam Schoenmakers (slaggitaar).

 

 

 

 

Met invloeden van bands als Ween, The Flaming Lips, Wilco en The Shins zet de band een unieke sfeer neer die ze zelf omschrijven als veelzijdig, fris en relaxed; als bijkomen op het strand na een groot avontuur op (onder?) zee.

 

 

“Sink to Safety”

 

 

De EP heeft als overkoepelend thema de zee. Dit is terug te horen in de sound maar ook in de vaak metaforische teksten.

 

 

De titel “Sink to Safety” is hier een voorbeeld van, er zit geen vaste betekenis aan maar sluit wel aan bij de algehele sfeer van de EP.

 

 

 

 

Vier dagen zat het collectief in Studio Wild Verband in Boxmeer voor de opnames van de EP die geproduceerd is door Thijn Moons.

 

 

In het opnameproces is er bewust voor gekozen om bepaalde elementen hun vrije loop te laten, dus niet alles van te voren te bepalen. Zo zijn bijvoorbeeld bepaalde liedteksten bewust op de valreep bedacht.

 

 

 

 

Kijk voor meer info op facebook.com/dunterflinn, foto: Teun Vloet

 

 

Reacties