Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Excursie Fort Hazepoot

Excursie Nationaal Park De Maasduinen

 

 

Op zondag 29 april start om 10.00 uur een excursie vanaf de parkeerplaats voor Café Basten, Lingsforterweg 133 in Arcen. De excursie is gratis en duurt circa 2,5 uur. Denk aan stevig schoeisel.

 

 

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

 

 

Fort Hazepoot

 

 

Noord-Limburg kent een roemrucht verleden. Zo hebben de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog geprobeerd een kanaal te graven tussen de Rijn en de Maas. De bedoeling was om dit kanaal te gebruiken voor handel en militaire doeleinden.

 

 

Het Fort Hazepoot, wat goed verscholen ligt langs de weg, is een onderdeel van dit kanaal wat nooit afgemaakt is.

 

 

Tijdens de wandeling zullen de gidsen ook langs een recent stukje geschiedenis wandelen. Stichting het Limburgs Landschap heeft het Straelens Broek in oude glorie herstelt. Het gebied is moerassig en kent diverse plassen. Vele vogelsoorten zoals de zilverreiger maken daar dankbaar gebruik van.

 

 

Foto: Henk Heijligers

 

 

Reacties