Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Vogelwaarnemingen op de Groote Heide

Excursie Stichting het Limburgs Landschap

 

 

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op zondag 29 april weer een wandeling plaats. De excursie start om 08.00 uur vanaf het Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. De excursie is gratis. Aanmelden is niet nodig. Denk aan stevig schoeisel en een verrekijker.

 

 

Vogelwaarnemingen

Heel veel vogelactiviteiten spelen zich in de ochtend af. Dan is meestal ook de uitbundigste zang te horen. Met hun melodieuze liedjes verraden ze hun schuilplek, maar er steekt meer achter hun gezang!

 

 

We horen waarschijnlijk de zang van de Boomleeuwerik, Veldleeuwerik, Boompieper en de Geelgors, die in de volksmond ook wel het Beethovenvogeltje wordt genoemd, vanwege de sterke gelijkenis met Beethovens openingsnoten van zijn 5e symfonie.

 

 

De gidsen van de Groote Heide kunnen de deelnemers alles over waarnemingen, tellingen, gedrag en soorten vertellen. Iedereen is van harte welkom op deze vroege
vogelwandeling.

 

 

Foto: Piet Fleuren

 

 

Reacties