Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Lezing door Helen Otting over EHBO met kruiden

Op 21 maart 2018 wordt er een lezing gehouden door Helen Otting de Herborist van Heleno Kruiden. De lezing over EHBO met kruiden wordt gehouden in de Bibliotheek Gennep.

 

 

Onze bedovergroot moeders hadden in hun kast verschillende oliën, zalven en gedroogde kruiden staan die ze in de zomer zelf oogsten en producten van maakten. Dit voor het geval er iets mis zou gaan met de gezondheid van de gezinsleden. Met de opkomst van de reguliere medicijnen en hulpmiddelen zijn we die kennis over het algemeen kwijtgeraakt. Maar gelukkig is er hierover nog voldoende kennis aanwezig. Gebruiken van duizenden jaren, verzameld door artsen en herboristen en weer doorgegeven aan vele generaties.

 

 

In de lezing “EHBO met kruiden” worden eenvoudige middelen van kruiden behandeld. Het doel is om mensen weer vertrouwd te maken met de onschatbare waarden van kruiden en gebruiksplanten en hun werking.

 

 

https://www.facebook.com/events/217094552179380/

 

 

De lezing begint om 19.30 uur. Vanaf 19.15 uur is de bibliotheek open en staat de koffie klaar. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

 

 

Dit is een activiteit in de serie KennisMakers, een project van BiblioPlus om kennisdeling in het werkgebied te ondersteunen. Kaarten á 2,50 euro verkrijgbaar via de website van BiblioPlus: www.biblioplus.nl of bel 0485 511220.

 

 

Reacties