Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Achates kan geen potten breken tegen laagvlieger OKSV

De zomerse temperaturen konden het team van Michel van de Venn niet inspireren om tegen de waarschijnlijke degradant OKSV, naast de verwachte winst ook aan het doelsaldo te werken. OKSV uit Overlangel(740 inwoners), Neerloon(210 inwoners) en Keent(77 inwoners) is een kleine vereniging, die met de jeugd al samenwerkt met Herpinia en daar op termijn wel mee zal fuseren.

Een rommelige start met veel balverlies en een eerste kans voor Dirk van den Berg, die overigens overschiet. Achates gebruikt weer teveel de lange bal op de vleugelspelers, maar die komen voor alsnog moeizaam over hun tegenstanders heen. In de 16 e minuut is Van den Berg weer gevaarlijk, maar zijn schot gaat net voor langs. Bij Achates is Jerel Taihuttu weer van de partij, maar wordt weinig in het spel betrokken. Het duurde 20 minuten voor Achates een eerste doelpoging waagt, maar het rollertje van Siem Loeffen gaat naast. Een blessure noopt Damien Matulessy binnen het half uur naar de kant te gaan en Jop Loeffen neemt zijn plaats over. Een afstandsschot van Giel Loeffen wordt slecht verwerkt door keeper Job van de Loop en rolt met enig fortuin net naast. Even later kan Hein de Jager ten koste van een corner redding brengen op een harde schuiver van Ronald Reijs. Buiten een aantal hoekschoppen, die overigens geen gevaar brengen, kan de Ottersumse formatie weinig creëren en begint de rust.

Met Teun Lemmen(jeugdspeler) voor Jerel Taihuttu komt er meer diepte en kopkracht in het OKSV doelgebied. Hij forceert direct twee hoekschoppen. In de 51 e minuut tikt Jeroey Lekatompessy een bal op de paal na aangeven van Taleb Sarkouk. Even later is het omgekeerd en levert goed storen van Jeroey Lekatompessy, Taleb Sarkouk een kans op, maar zijn schuiver kan de keeper tot corner verwerken. In de 63 e minuut geeft Paul Toonen van links een voorzet die volley wordt genomen door Teun Lemmen, maar de bal gaat net over de lat. De veel mee opkomende Siem Loeffen geeft in de 69 e minuut een bal op maat, die perfect wordt ingekopt door Teun Lemmen(1-0). Gelet op de afnemende weerstand van OKSV, is het duidelijk, dat de punten binnen zijn. In de 87e minuut schiet Siem Loeffen een afvallende bal nog hard langs de verkeerde kant van de staander en kan scheidsrechter Wijsman de partij vervolgens zonder kleerscheuren beëindigen en verlangen de 22 spelers zichtbaar naar een verfrissende douche. Zondag 29 april wederom een thuiswedstrijd tegen DSV uit St. Anthonis.

Opstelling Achates
Hein de Jager, Sjors Weijers, Siem Loeffen, Damien Matulessy(25/Jop Loeffen), Yanick Cillessen, Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy, Paul Toonen(81/Tim van Cromvoirt), Jean-Paul ten Haaf, Jerel Taihuttu(46/Teun Lemmen).

Doelpunten
69/ Teun Lemmen 1-0
Scheidsechter: J. Wijsman
Toeschouwers:125
Gele kaarten: geen

(Auteur: Jan Broekman)

Reacties

Deel bericht