Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Historische overwinning Vitesse

Vitesse boekte in Schaijk een historische overwinning op DAW. Nog nooit wisten de Gennepenaren van deze tegenstander te winnen, maar afgelopen zondag werd met 1-2 gezegevierd.

 

 

Door Bertus van As

 

 

DAW begon furieus aan de wedstrijd, maar al snel kreeg Vitesse de controle ov er het gebeuren. Met goed verzorgd voetbal werden de gastheren teruggedrukt. In de21e minuut begon Stijn Hendriks aan een indrukwekkende solo door het strafschopgebied van DAW. Daarbij werd hij onderuitgehaald en de bal ging op de stip. Niek Hendriks verzilverde de strafschop en Vitesse stond met 0-1 voor.

 

 

In de 34e minuut opnieuw een grote kans voor Vitesse. Thymo Zeelen zette vanaf links voor, mar Gijs Giebels had niet genoeg controle over de bal, zodat het schot over ging. DAW slaagde er ondertussen niet echt meer in om gevaarlijk te worden.

 

 

In de tweede helft sloeg Vitesse in de 51e minuut opnieuw toe, Thymo Zeelen ging vanaf de rechterkant het strafschopgebied in en op zijn diagonaal schot verkeek doelman Rick van Aalst zich: 0-2.

 

 

DAW probeerde hierna met lange ballen en veel inzet Vitesse op de knieën te krijgen. In de 61e minuut kreeg DAW een vrije trap nemen op zo’n 35 meter van het Gennepse doel. Het schot van Freek van Boekel verdween als een streep boven in de hoek. DAW verhoogde hierna de druk op het Gennepse doel en Vitesse kreeg het moeilijk. Toch weigerde het te capituleren en met een tomeloze inzet van het hele team bleven de Gennepenaren overeind. Het boekt hiermee een historische zege op DAW, dat nog nooit het hoofd had moeten buigen voor Vitesse.

 

 

Vitesse kreeg loon naar werken, was ook wel de betere ploeg, maar dat moet dan nog wel in de uitslag tot uitdrukking komen. Complimenten voor de vechtlust en inzet van het team, dat met deze overwinning drie heel belangrijke punten op het conto kon bijschrijven. Nog is Vitesse niet veilig, daarvoor moeten er nog een paar wedstrijden meer gewonnen worden. Spelend als zondag in Schaijk behoort dat beslist tot de mogelijkheden.

 

 

Aanstaande zondag wacht de Gennepenaren in eigen huis een nieuwe krachtmeting. Dan komt Boekel Sport op bezoek, dat de punten net zo hard nodig heeft als Vitesse.

 

 

Reacties

Post Tags
Deel bericht