Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Ruime overwinning voor Vios

Gister kwamen de andere oranje dames van Fortuna, vanuit Bergharen naar Ottersum om het tegen koploper Vios op te nemen. Fortuna was in goede doen aan de tweede helft veld begonnen en hadden alle wedstrijden na de zaal in winst omgezet. Vios deed precies hetzelfde en was er vandaag op gebrand om Fortuna geen kans op een punt te geven.

 

 

De eerste aanval van Vios draait de laatste weken uitmuntend en ook vandaag had Vios niet lang nodig om de eerste bal door de korf te jagen. Het was aanvoerdster Jetske die binnen de minuut via een kort schot achter de korf, de 1-0 liet aantekenen. Nog geen minuut later was het Joyce die met een mooi schot de 2-0 op het nieuwe elektronische scorebord liet oplichten. 

 

 

Fortuna werd overrompeld door Vios en kon in de beginfase geen vuist maken. Vios, daarentegen, duwde het gaspedaal dieper in en het publiek zag de ene na de andere mooie aanval voorbij komen. Daantje maakte gretig gebruik van een kleine onoplettendheid van haar tegenstander en scoorde de 3-0 vanuit een korte kans. Ook de tweede aanval had de smaak goed te pakken. Linda zorgde met een korte kans voor de 4-0 en nadat Jetske middels 2 strafworp en de stand naar 6-0 had gebracht, had Vios de eerste klap uitgedeeld. Tel daarbij op dat er pas 15 minuten gespeeld waren en je kan je voorstelken dat de dames van Fortuna even niet wisten waar ze het moesten zoeken. Fortuna herpakte zich enigszins en middels een ver afstandschot, werd die hatelijke 0 van het bord gehaald. Linda kon een vrije bal verzilveren, waarna het weer de beurt aan Jetske was om de stand naar 8-1 te tillen door een kort schot.

 

 

Met nog ruim 10 minuten te spelen, scoorde Fortuna een tweede maal. Vios had hier niet snel een antwoord op en kon voor de rust de korf niet meer vinden, waardoor Vios met een 8-2 voorsprong, de heerlijke koelte van de kleedkamers op kon zoeken.

 

 

De doelpuntloze fase van eind eerste helft, hield de eerste minuten na rust nog aan. Vios bracht Wies in het veld om de score weer op gang te brengen. Dit werkte, want binnen 3 minuten na de wissel scoorde Wies de 9-2.

 

 

De ban was gebroken en Vios pakte de draad van de eerste helft weer op. Linda was wederom succesvol met een slimme omdraaibal, 10-2. Vios bleef met hoge druk verdedigen en Fortuna had hier zichtbaar moeite mee. Aan de andere kant was Hayley succesvol met een mooie doorloper, 11-2.

Even, heel even, was Vios de draad kwijt toen Linda met een blessure het veld moest verlaten. Fortuna greep de kans om wat dichterbij te kruipen en kwam terug tot 11-4. Voor Tessa het sein om ook van zich te laten horen. Met een mooi afstandsschot zorgde zij voor de 12-4.

 

 

Met nog een kleine 10 minuten te spelen was de 9e overwinning voor Vios al een zekerheid. Hayley bekroonde een goede wedstrijd met haar 2e goal, een slimme omdraaibal, 13-4. Jetske had er duidelijk nog geen genoeg van en zoefde als vanouds door het hele veld. Van grote afstand zorgde zij voor de 14-4.

 

 

Het waren warme temperaturen in Ottersum, wat ook goed te merken was in de laatste minuten. Door concentratieverlies werden over en weer 4 strafworpen veroorzaakt, waarvan Tessa er 1 wist te benutten en de dames van Fortuna 2, waarmee de eindstand van 15-6 werd gehaald.

 

 

Door deze ruime overwinning blijft Vios de koploper in de 1e klasse. Nog 3 wedstrijden te gaan. Maar eerst 2 weken vrij en dan op 12 mei de belangrijke dag. Vios speelt dan tegen nummer 4 nas en nummer 2 Tovido speelt tegen nummer 3 Jes. Na deze ronde kan de ranglijst uit elkaar getrokken zijn, of zelfs door elkaar gehusseld zijn. We gaan het beleven met veel vertrouwen en teamspirit.

 

 

Auteur: ‎Harald van Dongen, archieffoto: Vios Ottersum

 

 

 

 

Reacties

Deel bericht