Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratieavond Maasheggen

september 25, 2019 @ 19:15 - 21:30

Op woensdag 25 september van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur in zaal Pica Mare organiseert de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) in opdracht van de gemeenten Gennep en Bergen een inspiratieavond over het Maasheggenlandschap. Inloop vanaf 19.15 uur, aanmelden is niet nodig.

 

 

Het netwerk van Maasheggen vormt het oudste cultuurlandschap van Nederland. Meestal bedoelt men de Maasheggen aan de Brabantse zijde van de Maas welke in 2018 zijn benoemd tot Unesco biosfeergebied. Oorspronkelijk vormde de Maas het middelpunt van het Maasheggengebied en was aan de Limburgse zijde ook een fijnmazig netwerk van heggen aanwezig.

 

 

Het is echter slecht gesteld met de Limburgse Maasheggen. Vele heggen zijn verdwenen en de kwaliteit van de heggen is vaak slecht. Om het Limburgse Maasheggenlandschap in stand te houden en te herstellen, hebben de gemeenten Bergen en Gennep de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) gevraagd hiervoor een visie op te stellen.

 

 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Gertjan Sengers van VNC via gsengers@nederlandscultuurlandschap.nl. Je bent van harte welkom op 25 september!

 

 

Gegevens

Datum:
september 25, 2019
Tijd:
19:15 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags: