Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Museum Het Petershuis: Daniël Haans

oktober 4, 2020 - november 1, 2020

Gratis

Daniël Haans noemt zichzelf een klassiek traditioneel-ambachtelijk schilder. In de voetsporen van veel bekende kunstschilders die in de Zaanstreek hebben gewerkt, waaronder de Franse impressionist Claude Monet, is hij geboeid door de molens, het water, de Zaanse huizen en de indrukwekkende luchten in het Noord-Hollandse weidelandschap.

 

 

Hij is er geboren, getogen en voor altijd aan verknocht geraakt. Vooral zijn landschappen getuigen van zijn verbondenheid met dit weidse land. Van 4 oktober t/m 1 november toont de fijnschilder zijn werk in het Gennepse Museum Het Petershuis, onder het motto “Een artistiek leven in vogelvlucht”.

 

 

Het leven van Daniël Haans staat vanaf zijn vroegste jeugd in het teken van de schilderkunst. Reeds op vijfjarige leeftijd verraste hij zijn omgeving met een goed gevoel voor perspectief en de wijze waarop hij het licht natuurgetrouw op doek wist te verbeelden. Vanaf zijn 12e jaar ging hij in de leer bij fijnschilder en plaatsgenoot Joop Johannes de Graaf in Krommenie, bij wie hij kennis maakte met de technieken van oude meesters, de opbouw van hun schilderijen en de materialen die zij toepasten. Zijn vakopleiding genoot hij aan het Grafisch Lyceum en rond zijn 25e ging Daniël Haans in de leer bij de Eindhovense kunstenaar Cornelis le Mair. Die had internationale faam verworven met zijn weldadige pronkstillevens waarop oude tijden lijken te herleven. In deze periode produceerde Daniël Haans een groot aantal stillevens, landschappen en portretten. Zijn werk toont romantische taferelen en scènes die uit het leven zijn gegrepen. Niet zelden getuigen zijn schilderijen van een indrukwekkende dramatiek, die mede is terug te voeren op een chronische ziekte die hem op jeugdige leeftijd trof en als gevolg waarvan hij aan één oog blind is geraakt. Zijn werk heeft hier wonderwel niet onder te lijden gehad. Haans hangt het klassieke leermeesterschap aan en begeleidt regelmatig beginnende schilders individueel naar een hoger niveau.

 

 

Gegevens

Begin:
oktober 4, 2020
Einde:
november 1, 2020
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.museumhetpetershuis.nl/event-item/daniel-haans/

Organisator

Museum Het Petershuis
Telefoon:
0485 542 126
E-mail:
andries@knevel.biz
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Museum Het Petershuis
Niersstraat 2
Gennep,Limburg6591 CBNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0485 542 126
Bekijk de site van Locatie