Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pedaleurs Ploegentijdrit

juli 13, 2019

Op zaterdag 13 juli a.s. wordt voor de tweede maal in successie de Pedaleurs Ploegentijdrit verreden op de grens van Ottersum en Ven Zelderheide.

 

 

Nederlands Kampioenschap

 

 

Na de succesvolle eerste editie in 2018 krijgt dit evenement uitbreiding met een heus Nederlands Kampioenschap. Aansluitend aan de Pedaleurs Ploegentijdrit vindt op het zelfde parkoers het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) Individueel plaats. Dit kampioenschap wordt in samenwerking met TC de Pedaleurs uit Malden door NSWV Mercurius ut Nijmegen georganiseerd. Naar verwachting zullen ongeveer 80 renners het parkoers van negen kilometer twee maal afleggen.

 

 

Dikkebanden Kids Race

 

 

Voor scholieren van de basisscholen wordt tussen de Ploegentijdrit en het NSK voor drie leeftijdsgroepen een zgn. Dikkebandenrace georganiseerd. De race is bedoelt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en heeft als doel kinderen kennis te laten maken met wielrennen. De deelnemers leggen op hun eigen fiets een veilig parcours af op de Aaldonksestraat. Op de dag van de race ontvangen de deelnemers een fietshelm, een stuurbordje met eigen naam en een verrassing. De deelname is voor de kinderen gratis. Voorinschrijving is echter wel nodig voor 1 juli. Dit kan via www.pedaleurs.nl

 

 

Pedaleurs ploegentijdrit

 

 

De Pedaleurs Ploegentijdrit is een ploegentijdrit voor ploegen van minimaal 3 en maximaal 4 renners. Er wordt in twee klassen gereden. De zgn. “sportklasse” is er voor renners met een licentie en aan de “funklasse” kan door iedereen deel genomen worden. Deze klasse is er speciaal voor wielervrienden, wielercollega’s of zelfs wielerfamilies. De ploegen rijden het parkoers van negen kilometer drie maal.

 

 

Parkoers en Verkeersmaatregelen

 

 

Om het evenement veilig te laten verlopen heeft de Gemeente Gennep vergunning verleend voor het tijdelijk afsluiten van het parkoers. Het parcours gaat over de volgende wegen: Aaldonksestraat; Kroefsestraat; Onderkant; Oudedijk; Ringbaan; Langehorst; Speksestraat en Aaldonksestraat. Het parkoers wordt door middel van verkeersregelaars, parcourswachten, hekwerk en afzetlint afgezet.Ter hoogte van de Horsestraat en Hondsiepsebaan is een doorsteekmogelijkheid. De wegen worden vanaf 16.00 uur tot 21.30 uur afgesloten. Omleidingsroutes zullen d.m.v. borden aangegeven worden. Hulpdiensten hebben te allen tijde toegang tot het gebied.

 

 

Programma

 

 

Zaterdag 13 juli 2019:

16.00 – 18.00: Pedaleurs Ploegentijdrit
18.00 – 18.45: Dikkebanden Kids Race
19.00 – 21.30: NSK

 

 

De organisatie van het tijdritspektakel is in handen van TC de Pedaleurs in samenwerking met TC Gennep; NSVW Mercurius; TOV Ottersum en Gemeente Gennep.

 

 

Organisator

TC de Pedaleurs
Telefoon:
024-3978919
E-mail:
info@pedaleurs.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

op de grens van Ottersum en Ven-Zelderheide
Ottersum,LimburgNederland+ Google Maps