Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomer in het TechLab: de Maakweek!

augustus 5, 2019 - augustus 9, 2019

€6

Wel eens muziek gemaakt met een banaan? Gitaar gespeeld op een LEGO bouwwerk? Of zelf een parcours voor een spannende robotrace gemaakt? Tijdens de TechLab Maakweek is het allemaal mogelijk!

 

 

TechLab Maakweek

 

 

Je kent het TechLab van de robot lessen en van programmeren maar in de vakantie doet de Bibliotheek het anders. Tijdens de zomervakantie organiseert BiblioPlus een creatieve week voor kinderen die van knutselen, ontwerpen en ontdekken houden: de TechLab Maakweek!

 

 

Een week vol toffe thema’s die je creativiteit prikkelen.

 

 

De TechLab Maakweek vind plaats van 5 tot en met 9 augustus in de Bibliotheek Gennep. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen iedere middag tussen 14:00 en 16:00 uur knutselen, ontwerpen en nieuwe technologieën uitproberen.

 

 

https://www.facebook.com/biblioplus/photos/a.202957186436861/2378622708870287/?type=3&theater

 

 

Een programma vol maakplezier

 

 

Maandag 5 augustus: ‘Maak je eigen game’
Een middag vol spelletjes, online en offline. Maak speelfiguren met de 3D-printer of knustelmateriaal, speel een game met de VR-bril, bouw je eigen computergame met Bloxels of door te programmeren. Kortom vol op gameplezier op deze maandag.

Dinsdag 6 augustus: ‘Maak je eigen robot’
Een robot kan eruit zien zoals jij dat wilt. Maak er een van LEGO Mindstorms, LEGO WeDo, knustelmateriaal of een tandenborstel… Je kunt ook een robot programmeren met Scratch.

Woensdag 7 augustus: ‘Maak je eigen robotrace’
Hoe snel kun jij robot Dash laten racen? Voordat we aan een heuze race wedstrijd beginnen moet de racebaan nog gebouwd worden in de bibliotheek. Daarvoor gaan jullie aan de slag met dozen en andere obstakels. Wie wint de robotrace?

Donderdag 8 augustus: ‘Maak je eigen film’
3, 2, 1, action! Ben je gek op filmpjes bedenken? Of wil je dit leren? Dan moet je er op donderdagmiddag bij zijn. We maken films met stop-motion, het green screen, werken met de VR-bril, Scratch en proberen allerlei toffe filmtechnieken uit.

Vrijdag 9 augustus: ‘Maak je eigen muziek’
Wist je dat je met technologie ook muziek kunt maken? De bibliotheek is even geen rustige plek want we laten robot Dash spelen op de Xylofoon, maken muziek met de Makey-Makey en proberen liedjes te programmeren. Misschien maak jij wel een nieuwe hit.

 

 

Wist je dat robot Dash heel goed is in muziek maken en dat je piano kunt spelen op aardappelen?

 

 

Kinderen kunnen zich nu inschrijven voor de losse themadagen tijdens TechLab Maakweek. Voor de enthousiastelingen is er ook een 5-dagenticket verkrijgbaar.

 

 

Meer informatie en inschrijven kan via de website van BiblioPlus.

 

 

Gegevens

Begin:
augustus 5, 2019
Einde:
augustus 9, 2019
Kosten:
€6
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
https://biblioplus.op-shop.nl/226/techlab-maakweek

Organisator

BiblioPlus
Telefoon:
+31 (0)485 583 500
E-mail:
info@biblioplus.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kenniskeuken
Ellen Hoffmannplein 2
Gennep,Limburg6591 CPNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0485 511 220