Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ambulance Gennep

Ambulancepost

SP: “Houding zorgverzekeraars ontluisterend”

U begrijpt het niet, hè? Dan leggen we het u nog een keer uit.

 

 

Dat lijkt volgens de Gennepse SP de strekking van de reactie van zorgverzekeraars VGZ en CZ, en AmbulanceZorg Limburg-Noord op de brandbrief van de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar.

 

 

Genoemde gemeenten kwamen onlangs in verzet tegen het besluit om de ambulancepost in Gennep te sluiten. De reactie daarop is ontluisterend, aldus de socialistische partij op de eigen website.

 

 

Zowel zorgverzekeraars VGZ en CZ als AmbulanceZorg Limburg-Noord benadrukken, dat het hun doel is ‘de prestaties van ambulancezorg in de hele regio te verbeteren.’ Het betreft namelijk ‘een regionale verantwoordelijk, geen lokale verantwoordelijkheid’.

 

 

SP-fractievoorzitter Rob Janssen:

 

 

Met dat argument kun je de schaal natuurlijk eindeloos blijven oprekken. Bovendien: wat heeft de patiënt in een noodgeval daar nou aan? Is die tevreden en gerustgesteld als hij te horen krijgt: ‘Meneer, de ambulance komt wat later want het is een regionale verantwoordelijkheid’?

 

 

Verder stellen de zorgverzekeraars in hun brief dat de sluiting van de Gennepse ambulance-post ‘geenszins een bezuinigingsdoel heeft, maar tot doel heeft het zo efficiënt en effectief mogelijk inzetten van middelen om de prestaties in de hele regio te verbeteren’. Janssen:

 

 

Wie die zin goed leest, weet hoe laat het is: het is gewoon een bezuiniging. Waarom zou je anders een ambulancepost sluiten met als doel effectiviteit en efficiency?

 

 

De SP legt zich hier niet zomaar bij neer en beraadt zich op verdere stappen.

 

 

Ambulancepost

 

Zie ook:
CZ en VGZ handhaven besluit, ambulancepost verdwijnt
SP: “Houding zorgverzekeraars ontluisterend”
VVD: “VGZ en CZ nemen risico’s met onze veiligheid”
“Iedereen kan bezwaar maken tegen sluiting ambulancepost”
Bij brand… Ambulance nodig
“100 procent verbijsterd”
Ambulance wordt vervolgd en gevolgd
Petitie tegen vertrek ambulance
VIDEO: Burgemeester baalt ook van vertrek ambulance
Ambulance nodig in Gennep en dan?
Gennep raakt ziekenwagen kwijt

 

 

Verwant

Milsbeek

Een man is zondagavond met zijn fiets op de Heiveld in Milsbeek tegen een geparkeerde auto aangereden. De man liep daar bij ernstig letsel...

Politiek

Petra Dassen en Jan Schrijen zijn gevraagd om een coalitie te vormen in de provincie Limburg. De coalitie zal bestaan ​​uit de grootste partij,...

Regio

Verkenner Jan Schrijen heeft zijn advies gepresenteerd voor een mogelijke nieuwe coalitie in Limburg. Hij adviseert dat de partijen BBB, VVD, CDA, de PvdA...

Ottersum

Rob Janssen, voormalig SP-politicus en -wethouder in de gemeente Gennep, heeft zijn debuut als schrijver gemaakt met het boek Marions Melodie. Het verhaal, dat...