Agenda
Volg ons
Shared Space

Avond4daagsejournaal: Dag 1

De eerste dag van de Avond4daagse begon met een warm zonnetje van 22 graden Celsius. Voor het eerst is er nu ook de mogelijkheid om 20 kilometer per dag te gaan lopen. Deze route bevat onder andere Milsbeek, De Diepen, Plasmolen en noordelijk buitengebied op dag één, Heijen, Ven Zelderheide en oostelijk buitengebied op dag twee, Ottersum en noordoostelijk buitengebied op dag drie, en als laatste Gennep en via oost, zuid en west aan de Maaszijde (Genneperhuisweg) weer naar Ottersum.

 

 

 

 

De nieuwe toegevoegde route van 20 km had 20 deelnemers. Het is de eerste keer en daar moet menigeen nog even aan wennen. Voor sommigen is deze route een geweldige oefening ter voorbereiding van het grote werk tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Er zullen volgend jaar beslist meer wandelaars aan meedoen.

 

 

Deze route is niet heel nieuw; tot halverwege de jaren 80 werd deze ook in Ottersum gelopen. Gezien de Avond4daagse nu een landelijk evenement is, èn omdat bewegen en verbinden nu op bijna ieders agenda nummer één staat, kan het niet meer ontbreken. Denk ook aan groepen zoals de Hartstichting, Hersenstichting, Kankerbestrijding, allen kunnen een steentje bijdragen door mee te lopen. Je wordt gezien, je telt mee.

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews)

 

 

Stapper

 

 

Ook een bijzondere route is natuurlijk de Snuffelroute die 2,5 km per dag is. Hier zie je de dappere kleine mensen, vaak met één of meer ouders of verzorgers, de weg volgen die door kleine kabouters aangegeven wordt. Daar waar de volwassenen en tieners hun rustplaatsen kunnen vinden langs de routes, kunnen de kinderen telkens ontspannen bij rustplaatsen in de omliggende speeltuintjes. Maar er stapt nòg iemand mee; Stapper! De mascotte van de Avondvierdaagse, natuurlijk speciaal voor de kinderen. En als je hem vraagt, dan mag je heel echt met hem op de foto!

 

 

Alle deelnemers krijgen een versnapering pakketje mee voor onderweg; een flesje water en een stuk fruit. Want drinken is uiterst belangrijk. Er zijn legio rustplaatsen, verspreid door het hele gebied. Om er zomaar wat te noemen; een theehuisje, een ijssalon, horeca terrasjes. Voor ieder een mogelijkheid om even op een weldadige manier uit te rusten en de stramme benen even te strekken. Op de Rode Kruis post zijn bekwame blarenprikkers aanwezig. Zij kunnen je effectief behandelen zodat je daarna weer lekker door kunt.

 

 

De kop is eraf. Dag één zit er op. Straks weer met frisse moed er tegen aan!

 

 

Geen Jeugd4daagse in 2020

 

 

Reacties