Agenda
Volg ons
Shared Space

Avond4daagsejournaal: Dag 2

Eigenlijk is het best uniek dat een niet zo heel groot dorp als Ottersum even uit gaat pakken als het om een evenement gaat. Denk eens aan het Ossebraadfeest. Dat begon toch oorspronkelijk als een overbrugging om de verveling van een lange periode tussen de carnavalsseizoenen van het ene naar het volgende jaar te overbruggen? Met het grootste gemak werd dit feest georganiseerd. Sinds die eerste keer in 1969 schuift zowat de hele gemeente aan. Elk jaar weer.

 

 

 

 

De Avond4daagse is niet veel anders. Even een paar keer er tussenuit geweest vanwege een paar vervelende beestjes in 1920 en 1921, en hup, staan er weer ruim 700 kandidaten te trappelen om eens stevig te gaan wandelen, de paden op en lanen in door de gehele gemeente Gennep. Alle kernen worden meegenomen in de, voornamelijk 20 kilometer, route. Dit is overigens de langste route, en weer opnieuw opgepakt sinds halverwege de jaren 80.

 

 

 

 

De wandelaars zijn stuk voor stuk gemotiveerd. En verbazingwekkend goed voorbereid om de kilometers te lopen. Het Rode Kruis, die overigens ook getrainde blarenprikkers zijn, gaven ook vandaag weer aan geen echte loopklachten te hoeven behandelen. Hooguit wat overmoedige kinderen die in hun enthousiasme op de rustplaatsen als heerlijke wilde puppies tekeer gaan. Schrammetje hier, wondje daar, naar de EHBO-post en weer klaar!

 

 

Avond4daagsejournaal: Dag 1

 

 

Reacties