Agenda
Volg ons
Shared Space

Avond4daagsejournaal: Dag 4

Het is echt warm vandaag. De laatste kilometers worden gelopen. Op weg naar het begin van binnenkomst in Ottersum kom ik de man van de vele kilometers weer tegen. Nu met zijn inmiddels weer opgeknapt zoontje. Het is de man niet af te lezen dat hij gisteren een monsterloop heeft gedaan van 15 km in plaats van de opgegeven 5 km. Integendeel, hij komt met de eerste drie van de wandeltocht binnen!

 

 

 

 

De sfeervolle pittoreske Boterstraat in Ottersum is vrolijk opgesierd met ballonnen. En daar mogen de wandelaars doorheen lopen voordat ze rechtsaf de St Janstraat op lopen onder luid gejuich van de toeschouwende menigte, en de vrolijke opzwepende klanken van percussieband Samba Maria Bahia. Verderop, voor de St Jozefkerk, klinken de melodieën van de harmonie.

 

 

De grote ereboog van de finish is in de verte te zien en daar wacht de wandelaars de hun welverdiende medaille op. Niemand minder dan een hard zwoegende burgemeester Teunissen hangt groot en klein de medaille om. Enkele vrijwilligers helpen mee, maar het is te zien dat de burgemeester de allersnelste is in het omhangen van de begeerde medailles. Hij gaat als een speer!

 

 

 

 

Er zijn jonge vierdaagse lopertjes die de finish vanuit de verte te zien is en roepen naar elkaar “wie als eerste over de streep gaat!” En hup! Daar scheurt de bende met een rotvaart richting finish onder luide aanmoediging van de enthousiaste toeschouwers.

 

 

De tent, compleet met bar, is al druk in de weer met het verstrekken van de nodige verkoelende dranken. De discotheek geeft van Jetje met heuse bekende deuntjes die we ook na lange tijd met de carnaval hoorden. Maar ons moeder zei nog…

 

 

Avond4daagsejournaal: Dag 3

 

 

De organisatie is tevreden. Heel tevreden. Zij gaan aan de slag met de feedback van deze editie en hopen daarmee ook wat oneffenheden weg te poetsen, waaronder de markeringen met pijltjes. En hoe geweldig zou een verbroedering kunnen zijn met alle kernen, wanneer allerlei sportclubs en verenigingen van de gemeente Gennep zich zouden aanmelden voor dit geweldig sportieve evenement. Want lopen is goed, voor je lijf, leden en welbevinden.

 

 

Wat we niet wegpoetsen is het enorme succes waarmee veel Ottersummers weer hun schouders onder dit event hebben gezet. Want daar zijn ze heel goed in. Het is zelfs zo, dat de organisatie het zo leuk vond dat ze het volgend jaar weer de Avond4daagse organiseren. Dus zet maar in je agenda: van dinsdag 4 juli tot en met 7 juli 2023.

 

 

Reacties