Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Carnaval

Robbie van den Hoogen geëerd

Op dinsdag 13 februari werd Robbie van den Hoogen geëerd met een koninklijke onderscheiding voor zijn langdurige toewijding aan de Gennepse carnaval. Burgemeester Hans Teunissen overhandigde deze onderscheiding tijdens de afsluiting van het carnavalsseizoen bij café de Mouter.

Vastelaovend live op GennepNews

Op 9 februari vindt in Gennep de sleuteloverdracht plaats, waarbij de carnavalsverenigingen symbolisch de sleutel van de stad ontvangen. GennepNews zendt het evenement live uit en ook de Mertzitting op 10 februari is te live volgen.

VIOS/SPES dendert door

VIOS/SPES domineert tegen Be Quick in een spannende wedstrijd, behoudt een comfortabele voorsprong en kijkt vooruit naar de Topklasse play-offs, met het oog op een mogelijke finale in de Maaspoort, Den Bosch.

Vastelaovendposter 2024

Kunstenaar Ramona Nieuwenhuisen onthult met trots de 18e Vastelaovendposter van 2024, een eigentijdse interpretatie vol tradities. Gratis af te halen vanaf 23 januari, met het originele kunstwerk te bewonderen in het Limburgs Museum. Meer informatie op Gennep.News.

In Memoriam: Jeu Boumans

Een ontroerend moment uit de documentaire ’t Zal d’r altied blie.ve krölle op Gennep.News en TVL TV brengt een eerbetoon aan Jeu Boumans van HCV Hommersum, wiens onverwachte overlijden een diepe indruk naliet. Onze gedachten zijn bij zijn familie, vrienden en de gehele HCV-gemeenschap.

Een vaste gast komt niet meer… Jacob Jan

Jacob Jan van Westervoort, een trouwe carnavalsvierder uit Krommenie, is op 6 januari overleden. Zijn aanwezigheid, praatjes vol complimenten en actieve deelname zullen gemist worden tijdens de komende carnaval in Gennep.

Petershuis eert Het Duits lijntje

Museum Het Petershuis in Gennep eert het Duits lijntje met een betoverende expositie tot 9 februari ’24. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de rijke treingeschiedenis, inclusief historische treinen.

Vastelaovesdocu op GennepNews

Op 11 december om 19.00 uur gaat ’t Zal d’r Altied Blie.ve Krölle, de langverwachte vastelaovesdocu van Teun Rutten, in première op GennepNews. Na de première zijn dagelijkse uitzendingen om 19.00 en 21.00 uur te zien op GennepNews en YouTube/GennepNews.

Receptie Gries en Nie Wies

Op 6 januari 2024 organiseert de Senioren Carnavalsvereniging Gries en Nie Wies in ’t Trefpunt, Milsbeek, een receptie voor het prinsenpaar Geert en Truus, gevolgd door de Griese Ruuve avond. Op 8 februari 2024 staat een gratis toegankelijke dansmiddag op het programma in dezelfde locatie.

Mé.rtzitting niet langer gratis

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

Gennepse carnavalsdocumentaire in première

Zaal Pica Mare in Gennep transformeerde zaterdagavond tot een filmtheater voor de langverwachte première van de carnavalsdocumentaire ’t Zal d’r altied blie.ve krölle van Teun Rutten. De avond, gevuld met warmte en saamhorigheid, bood een lach en een traan, waarna het publiek de zaal verliet met een glimlach op hun gezicht.

Gennep googelen

Dit artikel op Gennep.News beantwoordt veelgestelde vragen over Gennep, inclusief locatie, stadsstatus, lokale eetgelegenheden en winkels, en de historische achtergrond. Het geeft ook informatie over carnaval, winkeluren en evenementen zoals de kermis.

Doorstroomtoets of Vastelaovend?

De Tweede Kamerleden roepen op tot een extra week speling voor de doorstroomtoets in carnavalsregio’s, wat wordt gesteund door gemeenten zoals Gennep. Scholen klagen dat de toets en carnaval overlappen, terwijl de minister zegt dat scholen de vrijheid hebben om de toets eerder af te nemen.

Plannen dorpshart Ven-Zelderheide

Op 29 augustus 2023 vond er een drukbezochte informatieavond plaats in de kerk van Ven-Zelderheide over de plannen voor het Dorpshart. Tijdens de avond werden ontwerpen voor de verbouwing van de kerk tot een multifunctionele accommodatie (MFA) en nieuwbouwplannen voor de kleedruimte van de Vense Boys gepresenteerd.

Markt: Hogere decibellen, minder evenementen

De Markt in Gennep is zonder twijfel de meest populaire plek voor evenementen in de hele gemeente. Verschillende bekende evenementen, zoals Summertime, Mertzitting, D’n Aftrap en de popverbranding, vinden hier plaats. Bovendien wordt de Markt jaarlijks bezocht door de Nijmeegse Vierdaagse, de Ladies Tour en de carnavalsoptocht.

Limburg tegen doorstroomtoets tijdens Vastelaovend

De Provinciale Staten van Limburg hebben, net als in de provincie Noord-Brabant eerder is gebeurd, besloten om de doorstroomtoets tijdens Vastelaovend in Limburg te verplaatsen. Vastelaovend, ook bekend als Carnaval in Brabant, wordt beschouwd als een diepgewortelde eeuwenoude traditie en geen gewoon evenement.

Lintjes voor Twan Haasen en Marc Nabuurs

Op maandag 29 mei werden twee bijzondere inwoners uit de gemeente Gennep geëerd met een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Hans Teunissen reikte de onderscheidingen uit aan Twan Haasen en Marc Nabuurs, die beide benoemd zijn tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Halfvastenoptocht Offere

Zaterdag 18 maart 2023 vindt het Halfvasten evenement plaats in Afferden. Uit eerdere edities is al gebleken dat het een fantastische dag is voor heel veel mensen uit een grote regio. Wat kijkt iedereen er weer naar uit dat het weer kan! Aankomende editie heeft iets nieuws, een ingerichte plek aan de route voor bezoekers die mindervalide zijn.

Column: Verbeeldingskracht

Carnaval, of zoals ze het in Limburg noemen: vastelaovend. Het feest van saamhorigheid, feestelijkheid en vooral: verbeeldingskracht! Maar dit jaar lijkt het onder druk te staan door stijgende kosten voor materialen en brandstof. Minder wagens, bescheidener optochten. Lees de column van Dwarsliggert op Gennep.News!

Column: Vastelaovend!

De klokken van het oude stadhuis in Gennep luiden weer bijna de start van de Vastelaovend in. Het geluid galmt door de straten, waarop de inwoners zich klaarmaken voor een paar dagen en nachten vol feest en vermaak… Lees de column van Kiki Kierewied op Gennep.News!

Vastelaovend live op GennepNews

GennepNews bereidt zich voor op Vastelaovend, wat betekent dat ze na weken van voorbereiding hard werken om ervoor te zorgen dat thuisblijvers de festiviteiten in de Niersstad live kunnen bekijken. De Sleuteloverdracht zal op vrijdag 17 februari live te volgen zijn bij GennepNews, gevolgd door de live verslaggeving van de Mè.rtzitting op zaterdag en de Gennepse optocht van ‘t Bombakkes op zondag.

Ganapja voor ’t Bombakkes

Op 4 februari werd de Génnepse Vastelaovendclup ’t Bombakkes geëerd met een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja. De ceremonie vond plaats tijdens de Buutegewoone Jubelaovend in Parc Buitengewoon in Ven-Zelderheide. Meer informatie op Gennep.News/ganapja.

Dubbele cijfers tijdens carnaval in Gennep?

Februari is aangebroken en het weer in Gennep lijkt dit jaar wat milder te worden. Terwijl andere delen van het land worden geteisterd door koude winden en vorst, kunnen de inwoners van Gennep zich verheugen op zachte temperaturen en een vleugje voorjaar in de lucht.

Carnavalsmiddag voor senioren

Op donderdagmiddag 16 februari zal er in ’t Trefpunt in Milsbeek een gezellige carnavalsmiddag plaatsvinden voor de iets oudere bewoners van Milsbeek en omgeving. De middag begint om 13.30 uur met gratis entree en koffie. De zaal zal open zijn om 13.00 uur.

Nieuwe impuls voor Mé.rtzitting

De Mé.rtzitting is een evenement dat al jaren de harten van vele inwoners van de stad verovert. De organisatie van het evenement heeft de afgelopen twee jaren niet stil gezeten en heeft gekeken naar vernieuwing en verbetering van het evenement. Kijk snel op Gennep.News/carnaval voor deze leuke verrassingen!

’t Zal d’r altied blie.ve krölle

In de gemeente Gennep is carnaval meer dan alleen overmatig alcoholgebruik en platte liedjes. Het is een tijd waarin traditie en vreugde hand in hand gaan. Regisseur en filmmaker Teun Rutten wil deze unieke sfeer en de ziel van het volksfeest Vastelaovend vastleggen in zijn documentaire “‘t Zal d’r altied blie.ve krölle”. Meer informatie op Gennep.News!

Eerste jubileum Hoenderbal

Op 17 februari 2023 is het tijd voor het eerste jubileum van het Hoenderbal in Heijen! Dit jaar pakken ze groots uit met een Avondmatinée voorafgaand aan het Hoenderbal zelf. Meer informatie op Gennep.News/carnaval.

Vastelaovend of carnaval?

Het is wat met dat carnaval beneden de grote rivieren in Nederland. Boven de rivieren wordt het ook wel gevierd, maar vrijwel zeker viert daar elke streek of buurt het op geheel eigen wijze. Maar, al met al, met zeker een gezamenlijk doel; verbroederen, vermaken, feesten, gelijkheid, en de boel ook wel voor de gek houden. Lees het hele artikel op Gennep.News.

Vastelaovend herbeleven: optocht Gennep

Op zondag 27 februari was de optocht van loopgroepen en einzelgängers door de straten van Gennep. Gemotoriseerde voortuigen waren niet toegestaan. Bekijk de video nu op Gennep.News of TVL TV!

D’n Aftrap nog een keer

Donderdag zou de officiële aftrap van het carnavalsseizoen zijn, maar dat is ook dit jaar anders dan anders. Door de coronamaatregelen zullen grote festiviteiten wederom niet doorgaan. Desondanks kijken we in Gennep toch uit naar het volksfeest. Daarom is de laatste editie van D’n Aftrap op de 11e van de 11e vanaf 18.00 uur te zien op TVL TV!

Streep door aftrap carnaval

D’n Aftrap van het carnaval Gennep op 11 november gaat niet door. Dat besluit is genomen tijdens ingelast overleg tussen burgemeesters van verschillende gemeenten in Noord- en Midden-Limburg. De burgemeesters bespraken of de geplande evenementen na de verscherpte coronamaatregelen wel door kunnen gaan.

Vier de Mèrtzitting thuis!

Dit jaar zal de Mèrtzitting op heel veel plekken gehouden worden, namelijk in de huiskamers van alle inwoners van de gemeente Gennep! GennepNews zendt op zaterdag 13 februari gedurende drie uur hoogtepunten uit van de laatste Mèrtzittingen. Vanaf 14.00 uur kan het publiek genieten van al die geweldige artiesten!

Oliebollen Coloradokevers

Al jaren staat Jeugdcarnavalsvereniging de Coloradokevers op de laatste twee dagen van het jaar op het Europaplein met de lekkerste oliebollen van Gennep. Woensdag 30 en donderdag 31 december tussen 09.00 en 16.00 uur zijn de olie- en krentenbollen coronaproof te krijgen.

Prinsloos vastelaovendseizoen Bombakkes

Komend vastelaovendseizoen zal de Génnepse Vastelaovendclup ’t Bombakkes geen nieuwe Prins Carnaval uitroepen en zullen er geen grootschalige activiteiten met veel publiek worden georganiseerd, zo laat vorst Maarten Daniëls weten. Meer informatie op Gennep.News.

Carnaval anders dan anders

Carnaval zal er komend seizoen anders uit gaan zien in de gemeente Gennep, zo laten de carnavalsverenigingen aan ons weten weten. Lees de gezamenlijke verklaring op Gennep.News.

Eindelijk: De Gennepse optocht!

Teleurstelling maar vooral begrip: de optocht in Gennep kon zondag niet doorgaan, wat een wéér… Maar veiligheid gaat natuurlijk boven alles! Voor de mensen die zo hard geklust hadden aan de mooie wagens (én voor de mensen die de optocht graag wilden bekijken) was er dinsdag gelukkig een herkansing! De video is nu te zien op GennepNews en TVLtv.

VIDEO: Paul en Desiree gehuldigd

In Gennep-West weten ze wel wat carnaval vieren is! De optocht ging zondag niet door maar bij Cv Moj Bïjèn was het toch feest! De carnavalsvereniging kwam Bïjèn in het wijkgebouw om Paul en Desiree in het zonnetje te zetten. Bekijk de video van Ben Konings op Gennep.News of TVLtv!

Terugkijken: Mè.rtzitting 2020

Tijdens carnaval zijn er talloze feestjes en evenementen. Maar de Mè.rtzitting in Gennep wil je echt niet missen! Tatatata, ta ta ta ta… Bekijk het live-verslag nu op TVLtv of Gennep.News en beleef het feest opnieuw!

Terugkijken: Sleuteloverdracht

Natuurlijk zijn we meestal positief over onze mooie gemeente. Maar soms mag je best grappen maken over dingen die hier gebeuren. De Sleuteloverdracht vol herkenbare grappen is traditiegetrouw de start van Vastelaovend in Gennep. Bekijk de video nu op Gennep.News of TVLtv!

Gennepse optocht ook op L1!

Vastelaovesdinsdag 25 februari kun je van 10.00 tot 17.30 uur lekker op de bank hangen en tv kijken. De “Langste Optoch va Limburg” is dan te zien op L1! Naast de Gennepse optocht komen ook Venray, Venlo, Maastricht, Brunssum, Geleen, Geijsteren, Sittard en Beek voorbij.

VIDEO: Stiekem binnenkijken in het stadhuis

Om erachter te komen wat er precies in het stadhuis gebeurt qua voorbereiding op de Sleuteloverdracht, ging vorst Boy van de organiserende carnavalsvereniging De Wortelpin alvast stiekem een kijkje nemen. Bekijk de video op Gennep.News/carnaval of op TVLtv!

Waldkrekels: Prins Twan d’n Derde!

Twan Haasen is de 56e Prins van de Waldkrekels. Zaterdagavond werd in zaal De Uitkomst te Ven-Zelderheide reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe prins, rond 23.00 uur kwam Prins Twan d’n Derde uit de krekel. Bekijk de foto’s van Jordy van Putten op Gennep.News!

Griezelbal met swag

Bloedzuigende vampiers, duivelse meiden en ronddolende piraten vieren carnaval tijdens het jaarlijkse Griezelbal voor jongeren. Speciaal voor de De Coloradokevers is de feestzaal omgetoverd tot een spooky danspodium. Kijk voor meer informatie en foto’s op Gennep.News/carnaval!

Mè.rtzitting: programma 2020 bekend!

Op zaterdag 22 februari gaan we weer naar de Mè.rtzitting op de Markt in Gennep. De line-up van hét Vastelaovendevenement van de regio is bekend geworden, en die delen we natuurlijk maar wat graag met jullie… Kijk snel op Gennep.News/carnaval!

VIDEO: Op de receptie van Prins Henk!

Senioren carnavalsfanaten uit Milsbeek verzamelden zich in ’t Trefpunt voor receptie de nieuwe prins van Gries en Nie Wies: Prins Henk! Bekijk de video op Gennep.News of TVLtv.

Hoe zit dét, d’n 11e van de 11e?

Feest! Op 11 november barstte vastelaovend los tijdens D’n Aftrap in Gennep. Maar waarom vieren we op de elfde van de elfde de start van het carnavalsseizoen? In de eerste aflevering van “Hoe zit dét?” op Gennep.News en TVLtv leggen Geert Spikmans en Maarten Daniëls het uit.

Dit is Prins Henk van Gries en Nie Wies

Senioren carnavalsfanaten uit Milsbeek zagen vrijdagavond in ’t Trefpunt de nieuwe prins van Gries en Nie Wies. Het wachtten was op hét moment dat, zo bleek, Henk Vervoort het podium opklom.

D’n Aftrap live op GennepNews!

D’n Aftrap! Zo heet de nieuwe gratis carnavalsactiviteit van ‘t Bombakkes, Hotel de Kroon en Café de Typhoon. Op de 11e van de 11e om 19.00 uur barst het Gennepse carnavalsseizoen los op de Markt. Kun je zelf niet aanwezig zijn? Stem dan af op GennepNews en/of TVLtv, daar is D’n Aftrap live te bekijken!

Fabrizio stopt met optreden

De Maastrichtse zanger Fabrizio stopt met optreden. Dat heeft de in Gennep graag geziene gast bekendgemaakt op zijn facebookpagina. In 2019 zong Kevin Cramer, zijn echte naam, voor de tweede keer zijn hits Sjiek is miech dat, De körk en Róetewisser op de Gennepse Mé.rtzitting.

11/11: D’n Aftrap in Gennep!

D’n Aftrap! Zo heet de nieuwe carnavalsactiviteit van ’t Bombakkes, Hotel de Kroon en Café de Typhoon. Op de 11e van de 11e om 19.00 uur barst het Gennepse carnavalsseizoen los op de Markt. De organisatie trapt de eerste editie van het nieuwe evenement meteen groots af. Meer info op www.Gennep.News.

Waldkrekels zoeken stallingsplek prinsenwagen

De Waldkrekels uit Ven-Zelderheide zijn op zoek naar een plek om de prinsenwagen te kunnen stallen. Het betreft alleen stalling, niet het opknappen van de wagen in de periode voor carnaval. Heb of ken je een goede plek? Laat het dan even weten aan Rene Hiep. Zijn telefoonnummer is 06 11517755.

Optocht Maskotters Ottersum

De geweldige carnavalsoptocht van de Maskotters trok weer door de straten van Ottersum. De video van Jorjas en de foto’s van Anieta Janssen en Joost Wiellersen zijn nu te zien op www.Gennep.News.

Pastoor wil geen ‘nephuwelijk’ meer

Pastoor Martinus Rijs wil geen Jeugdboerenbruiloft meer in de Milsbeekse Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk, zo meldt De Gelderlander. De VOMMMM-herder vindt carnaval een prachtig feest, maar heeft geen trek in het ‘nephuwelijk’. Bron en meer informatie: De Gelderlander

Veiligheid tijdens de Mè.rtzitting

Grote evenementen als de Mè.rtzitting trekken veel bezoekers. Stilstaan tijdens de Mè.rtzitting is geen optie. Dus staan we er vaak ook niet stil bij of alles wel goed is georganiseerd en voldoet aan de veiligheidseisen. Stichting Mè.rtzitting en de gemeente Gennep doen dat gelukkig wel! Meer info op www.Gennep.News.

L11 Alaaf in Gennep

Zondag lag de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët van L11 Alaaf aan de Loswal in Gennep. Om kans te maken op de felbegeerde gratis polsbandjes voor de Boètezitting moest je luisteren naar de Top 1111 op L1 radio.

Gaat de sleuteloverdracht door?

Bouwvakkers zijn druk bezig met de restauratie van het Gennepse stadhuis. Het is de bedoeling dat de opknapbeurt voor de carnaval klaar is. Er wordt hard gewerkt in het stadhuis maar er moet nog heel veel gebeuren laat burgemeester Peter de Koning weten. Kan de sleuteloverdracht wel kunnen doorgaan? “Dat wordt spannend!”

Carnavalsouderenmiddag

Donderdagmiddag 28 februari tussen 14.00 en 17.00 uur is de carnavalsouderenmiddag in ’t Trefpunt van Milsbeek. De entree en het eerste kopje koffie zijn gratis! Alle ouderen uit Milsbeek en omliggende plaatsen zijn welkom.

Expo: 70 jaar ’t Bombakkes

Carnavalsliefhebbers kunnen er niet omheen. De Gennepse carnavalsvereniging ’t Bombakkes bestaat 70 jaar. In de Kenniskeuken van de Gennepse bieb is tot half maart een bescheiden expositie over deze jubilerende vereniging opgesteld. Tijdens openingsuren van de bieb is deze expo te bezoeken.

Prins Lars d’n Urste van CV De Wortelpin

Het prinsenjaar van Friso d’n Urste zit er op. Met de jonge Prins Lars d’n Urste heeft CV De Wortelpin een geweldige opvolger in huis! Vriendenkring de Raddreijers is apetrots dat de 59ste prins van Heijen uit hun midden komt.

Stefan Vloet prins van ’t Bombakkes

Het was spanndend in de feestzaal van Pica Mare. Maar uitendelijk was daar Stefan Vloet, de nieuwe prins van Carnavalsvereniging ’t Bombakkes. De uitbater van Brasserie ’t Geveltje en zijn prinses Ankie gaan een jaar lang regeren over het Bombakkes-rijk!

Mè.rtzitting XL

De Mè.rtzitting is al jaren een begrip in Gennep en de wijde omgeving. Sinds de eerste editie in 2002 is het evenement uitgegroeid tot een van de hoogtepunten van het carnavalsfeest in de hele regio. Hoewel, uitgegroeid? Het kan nóg grootser! Bekijk de video op www.Gennep.News/carnaval of TVLtv.

Fotoverslag: Half Vasten Optocht Offere

Fotoverslag Half Vasten Optocht Offere met veel deelnemers uit de gemeente Gennep. Video door Maasland.     https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2072809026295672     Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, de jubileumeditie 1x 11 […]

Bijzonder jubileumjaar voor de Halfvastenoptocht

Zaterdag 10 maart is een bijzondere dag, dan vindt de elfde Halfvastenoptocht in Afferden plaats. Iedereen die carnaval viert weet dat dat een bijzonder jaar moet zijn, de elfde keer! […]

Fotoverslag: Optocht Heijen

Fotoverslag van de carnavalsoptocht in Heijen door Carnaval Heijen Limburg.     https://www.facebook.com/pg/Carnaval-Heijen-Limburg-168761710415408/photos/?tab=album&album_id=168762703748642     Bron en fotos: facebook.com/Carnaval-Heijen-Limburg    

Fotoverslag: Optocht Ottersum

Fotoverslag van de carnavalsoptocht in Ottersum door Jos Peters van Gennep News.     https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2059942810915627    

Fotoverslag: Kruumelbal van de Coloradekevers

Fotoverslag van het Kruumelbal van de Coloradekevers in Pica Mare.     https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2059920010917907    

Fotoverslag: Optocht Milsbeek

Fotoverslag van de optocht Milsbeek door Jos Peters van Gennep News:     https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2059549334288308     Carnaval  

Fotoverslag: Optocht Gennep

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2059386220971286     Carnaval  

Fotoverslag: Carnavalsmiddag Huize Nobertus

Carnavalsmiddag bij huize Nobertus afgelopen zondag.     Fotoverslag door Jos Peters (fotostudio-jos) van GennepNews:     https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2059278834315358     Carnaval  

Video: Mè.rtzitting 2018

Een bomvolle Markt in Gennep met diversen vastelaovendartiesten van de bovenste plank. De stichting Mè.rtzitting is een samenwerkingsverband tussen de Gennepse vastelaovendclup ’t Bombakkes en carnavalsvereniging de Maskotters uit Ottersum. […]

Video: Sleuteloverdracht

Gisteravond vond de traditionele sleuteloverdracht plaats voor de gemeente Gennep. Burgemeester Peter de Koning overhandigde de sleutels van de stad aan de 5 carnavalsprinsen.     Carnaval     https://www.facebook.com/wortelpinheijen/videos/1385542131551274/ […]

Vlietstampersprins James

Twee weken geleden werd hij in een goedgevulde zaal uitgeroepen tot Prins van de Vlietstampers. Natuurlijk waren de Raad van Elf, de dansmarietjes en heel veel cliënten en begeleiders daarbij […]

Receptie Prins Nico d’n Urste

Na een fantastisch prinsenbal op 15 januari jongstleden houdt Prins Nico d´n Urste van C.C. voor 50+ de Waggelaars receptie in feestzaal 4Events, Picardie 36 in Gennep op zaterdag 3 […]

Fotoverslag: Carnavalsdisco 2018 Jong NL Gennep

Fotoverslag Carnavalsdisco 2018 Jong NL Gennep:     https://www.facebook.com/pg/JongNederlandGennep/photos/?tab=album&album_id=1178943268906097     Bron en foto’s: facebook.com/JongNederlandGennep     Carnaval  

Gennepse carnaval ‘gewoon’ op TV!

Eindelijk is er duidelijkheid: GennepNews gaat de carnavalsactiviteiten in het Niersstadje verslaan op de nieuwe lokale televisiezender.     Het is geen gemakkelijke klus maar waar een wil is, is […]

Fotoverslag: Prinsenbal De Waggelaars

De nieuwe prins van ’t Bombakkes kwam afgelopen zaterdag tijdens een zinderende carnavalsavond in feesttempel 4Events uit, twee dagen later op maandagavond 15 januari was het de beurt aan de […]

Waldkrekels Prins Emile d’un Urste

Prins Emile d’un Urste, de 54e Prins van de Waldkrekels in Ven-Zelderheide, Emile Koppes!     https://www.facebook.com/waldkrekels/photos/a.364587653975274.1073741828.364586930642013/405480163219356/?type=3&theater     (Bron en foto: Waldkrekels Ven-Zelderheide)    

Stadsprins Stef d’n Örste

O.nder ovverwéldigende belángstélling en mit veul entoezjasme is d’n heer Stef Rutten (25) uutgeroe.pe tot d’n 69e Prins van ’t Bombakkes. Saame mit zien Prinsés Dyantha zal hïj ien Génnep […]

Genneps carnaval dit jaar niet te zien op GennepNews?

GennepNews zet alles op alles om de carnavalsactiviteiten in het Niersstadje te verslaan op de nieuwe lokale televisiezender.     In tegenstelling tot het artikel in De Gelderlander schat GennepNews […]

‘Prins Peter & Prinses Ester 2017 – Kei Moj’

De Coloradokevers hebben Prins Peter d’n Örste en Prinses Ester van ’t Bombakkes een blijvende herinnering aangeboden.     De Jeugdcarnavalsvereniging bedankt het prinselijk paar met een enorme kei met […]

Prins Friso d’n Urste Heerser bij CV de Wortelpin

Vanavond tijdens het prinsenbal van CV de Wortelpin in Cafe Zalen Jan te Heijen is de opvolger van Prins Marco d’n Urste bekend gemaakt. Prins Friso d’n Urste was uitgeroepen […]

Theo van der Venne uitverkozen als Prins van Gries en Nie Wies

Op dit prinsenbal mochten we kennismaken met de 7e prins van Gries en Nie Wies Theo d’n Urste, die samen met zijn vrouw Jeanne en hun kinderen Marieke, Carolien en […]

MaNiefest zaterdagavond, feestavond!

Tijdens het MaNiefestweekend op zaterdagavond, de 11de van de 11de, is HCV Hommersum tot vereniging van het jaar van de gezamenlijke groot Gennepse carnavalsverenigingen gekozen.     Daarnaast waren er […]

Bombakkes op zoek naar aanvullend talent

Om de zittingsavond een nieuw gezicht te geven, is er het afgelopen jaar een slag gemaakt, middels een doorloop. Gezien de positieve reacties, willen de Bombakkes dit verder uit gaan […]

Waldrakkersfeest op de oude voet door?

Vragen aan het college van B&W gemeente Gennep omtrent het feest van de Waldrakkers of het op de oude voet door kan gaan. D66 ondersteuned de vragen die het CDA […]

Carnavalsclub voor 50+ de Waggelaars: “Bedankt allemoal!”

    Foto: www.waggelaars.nl

Gennepse carnavalsvierders trekken door de straten van Afferden

Zaterdag 25 maart 2017 trekt alweer voor de 10e keer de grote Halfvastenoptocht door de straten van Afferden, in de Kop van Limburg.   Binnen vijf dagen was de inschrijving […]

Aftermovie optocht Gennep 2017

Een korte film van de optocht in Gennep door Leyon Hildering.     Nog meer carnavalsvideos uit de gemeente Gennep? Bekijk de afspeellijst op het Youtube-kanaal van GennepNews!    

Gennep Gezien: Feestende kinderen

Gennep Gezien: Feestende kinderen   Feestende kinderen van de Coloradokevers   foto: Natascha Hoenselaar Het jongetje dat “Het Geluid” van CV Hakuna Matata won in de optocht   foto: Natascha Hoenselaar     […]

Dit was carnaval 2017!

In gemeente Gennep werd flink feest gevierd tijdens de carnaval 2017! Een volledig onvolledig overzicht:   https://www.facebook.com/GennepNews/posts/1897078447202065   Dit moet toch lukken tijdens de carnaval in Gemeente #Gennep? Met dank […]

Van stankgolf tot puur geluk!

Van stankgolf tot puur geluk! Dit zijn de best bekeken artikelen op Gennep News van februari 2017:     Zie ook: – De eerste maand van het jaar is alweer voorbij… […]

Gennep Gezien: Kienderoptocht Gennep

Gennep Gezien: Kienderoptocht Gennep foto: Petra Brink   In de rubriek ‘Gennep Gezien’ plaatsen wij jouw foto’s! Alle plaatjes zijn welkom, als ze maar betrekking hebben de gemeente Gennep. Bijvoorbeeld […]

Gennep Gezien: Kinderoptocht

Gennep Gezien: Kinderoptocht   “De Groentjes” hebben lol tijdens hun eerste Kinderoptocht in Gennep!   In de rubriek ‘Gennep Gezien’ plaatsen wij jouw foto’s! Alle plaatjes zijn welkom, als ze […]

Fotoverslag: Optocht Ottersum

Fotoverslag: Optocht Ottersum Foto’s: Jos Peters van fotostudio-jos uit Milsbeek https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=1899212343655342  

Video: Carnavalsoptocht Heijen 2017

Een mooie impressie door Evida video (Jorjas Video) van de carnavalsoptocht in ’t Wortelpinnenrijk, Heijen.

Tien jaar terug: Optocht in Ottersum

Optocht in Ottersum foto: William Verpoort In de rubriek ‘Tien jaar terug’ kijken we – de naam zegt het eigenlijk al – tien jaar terug! Dankzij fotograaf William Verpoort hebben wij een […]

Fotoverslag: Optocht Milsbeek

Fotoverslag Optocht Milsbeek https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=1898857943690782  

Tien jaar terug: Optocht in Gennep

Optocht in Gennep foto: William Verpoort In de rubriek ‘Tien jaar terug’ kijken we – de naam zegt het eigenlijk al – tien jaar terug! Dankzij fotograaf William Verpoort hebben wij een prachtig […]

Ruim 3.800 carnavalvierders uit hun bol bij de Mè.rtzitting

De Markt in Gennep was zaterdag afgeladen vol! Carnavalsverenigingen De Maskotters uit Ottersum en ’t Bombakkes uit Gennep verzorgden wederom een fantastisch feest! https://twitter.com/Twan1967/status/835480801596882946 https://www.facebook.com/GennepNews/posts/1898035863772990 Leuk en gezellig druk vandaag […]

Gennepse optocht toch live te volgen?

De Gennepse carnavalsoptocht zal zondagmiddag naar alle waarschijnlijkheid toch live te volgen zijn. Althans, GennepNews gaat een poging wagen. Er was weinig tijd voor een goede en degelijke voorbereiding, toch gaan we […]

NimaRTV: ‘Gemeente hou jezelf voor de gek!’

Vlak voor het losbarsten van het carnaval in gemeente Gennep kwam de lokale omroep NimaRTV met de mededeling te breken met een lange traditie; de evenementen Sleuteloverdracht, Mè.rtzitting en de […]

Geweldige sfeer tijdens de Sleuteloverdracht

Ondanks de afwezigheid van de lokale omroep zijn er dankzij de carnavalsverenigingen toch beelden van de geweldige sfeer tijdens de Sleuteloverdracht in Gennep! Meer beelden van de geweldige sfeer tijdens […]

Tien jaar terug: Sleuteloverdracht in Gennep

Sleuteloverdracht in Gennep foto: William Verpoort In de rubriek ‘Tien jaar terug’ kijken we – de naam zegt het eigenlijk al – tien jaar terug! Prins Pierre II met dank aan Piet Verhasselt! […]

Nima krijgt financiering live carnaval niet rond

De Gennepse lokale omroep nimaRTV heeft geen financiële middelen om de carnaval dit jaar live op de buis te brengen. Hiermee maakt de omroep een einde aan een jarenlange traditie.   […]

Carnaval maakt leren extra leuk op basisschool Maria Goretti

Vrijdags voor de carnaval is een extra bijzondere schooldag op Maria Goretti. Met een bonte ochtend en een heuse carnavalsoptocht wordt zelfvertrouwen, jezelf presenteren en creatieve vorming en cultuur aangewakkerd […]

Fotoverslag: Carnavalsmiddag Nobertushof

Fotoreportage gemaakt op Nobertushof gisterenmiddag in Gennep, carnavalsmiddag! (Fotoverslag: Jos Peters, fotostudio-jos uit Milsbeek) https://www.facebook.com/jos.peters.583/posts/1218434621556811

Tien jaar terug: Boerenbruiloft

Boerenbruiloft Ottersum foto: William Verpoort In de rubriek ‘Tien jaar terug’ kijken we – de naam zegt het eigenlijk al – tien jaar terug! Dankzij fotograaf William Verpoort hebben wij een prachtig […]

Openingstijden Maasziekenhuis Pantein tijdens carnaval

Openingstijden Maasziekenhuis Pantein tijdens carnaval: Maandag 27 februari 2017 zijn de poliklinieken, de röntgenafdeling en de bloedafname van Maasziekenhuis Pantein gesloten. Ook de prikposten van het Maasziekenhuis in het Land […]

Maskotters-prins Koen treedt in voetsporen van vader

Het Ottersumse Maskottersrijk wordt het komende carnaval geregeerd door Prins Koen d’n Urste. Op het weer uitstekend bezochte prinsenbal in feestpaleis ’t Swaantje is Koen Heijligers zaterdagavond als 59e Maskotters-prins […]

Residentieavond de Waggelaars

Carnavalsvereniging voor 50 plusser de Waggelaars uit Gennep houdt vrijdag 24 februari voor de 13e keer de residentieavond in de Dragonder. Die avond zijn er optredens van o.a. de Suukerruuve, […]

Vörpruuve met De Veldwachters!

Zô vandààg ò.nder werk tie.d iefkes moj gewalst mit ’n par hèèl moj & gezellige vrollie ! (Vörpruuve vör ’t Alde Wievebal op 23-02 bïj de Mouter) Febrewaorie 2017 Filmke […]