Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

11/11: D’n Aftrap in Gennep!

D’n Aftrap! Zo heet de nieuwe gratis carnavalsactiviteit van ‘t Bombakkes, Hotel de Kroon en Café de Typhoon. Op de 11e van de 11e om 19.00 uur barst het Gennepse carnavalsseizoen los op de Markt. De organisatie trapt de eerste editie van het nieuwe evenement meteen groots af met optredens van Bjorn & Mieke, La Bamba en Verrekkes Moj.

 

 

 

 

Buitencarnaval

 

 

In tegenstelling tot de trendbreuk van Maastricht (de feestelijkheden op ’t Vrijthof verplaatsen naar congres- en beurzencentrum MCEC), promoten ze in Gennep juist het buitencarnaval. Bombakkes-Vörzitter Marco Seelen:

 

 

Buitencarnaval leeft enorm, dat zien we al jaren aan bijvoorbeeld de Me.rtzitting maar ook de 11e van de 11e buitenactiviteiten in de regio slaan enorm aan, hier willen wij op inspringen.

 

 

 

 

Samenwerking

 

 

Voor de organisatie van D’n Aftrap is een samenwerkingsverband ontstaan tussen de horecagelegenheden aan de Markt en carnavalsvereniging ’t Bombakkes. De horecabedrijven zijn al jaren vaste sponsor van de carnaval in Gennep. Uitbater Serkan Gercek van Café de Typhoon:

 

 

Wij dragen graag ons steentje bij aan dit mooie initiatief, wij verwachten dat deze activiteit uit kan groeien tot een jaarlijks terugkerend evenement.

 

 

Britt van Arensbergen van Hotel de Kroon is ook enthousiast:

 

 

De carnavals activiteiten dragen wij van oudsher een warm hart toe, we vinden het belangrijk dat we ook in de herfstmaanden zorgen voor wat reuring op het mooie Marktplein in Gennep.

 

 

Prinselijke opening

 

 

Prins Stefan van ‘t Bombakkes is ook verheugd met de nieuwe ontwikkeling:

 

 

Ik heb ‘t Bombakkes leren kennen als een vereniging die met de tijd mee gaat en het aan durft tradities los te laten, dat vind ik een positieve ontwikkeling!

 

 

De organisatie nodigt alle prinsen uit de gemeente en wijde regio uit om samen op het podium de daadwerkelijke aftrap van D’n Aftrap om 19.11 uur te komen geven.

 

 

Reacties