Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Bijzonder jubileumjaar voor de Halfvastenoptocht

Zaterdag 10 maart is een bijzondere dag, dan vindt de elfde Halfvastenoptocht in Afferden plaats. Iedereen die carnaval viert weet dat dat een bijzonder jaar moet zijn, de elfde keer!

 

 

 

 

In 2006 werden de allereerste plannen gesmeed om een halfvastenoptocht te organiseren in Afferden. Na een goede oriëntatie en een financieel draagvlak creëren, kon in 2007 de eerste optocht worden gereden. Anno 2018 is dit een groots evenement, met dit jaar een heuse jubileumeditie met twee dagen feest.

 

 

Elf jaar lang ziet het publiek al een kleurrijke, grote optocht van hoog niveau met wagens en groepen uit de hele regio. Ook dit jaar was de deelnemerslijst zo gevuld, vanuit alle hoeken komen de wagens naar Afferden. Carnavalsclub Nét Echt uit Afferden beleeft dit jaar de elfde keer HVOO, daarnaast bestaan zij zelf ook 11 jaar. Ze hebben daarom een wagen gebouwd over het jubileum. Ze hopen nog lang te mogen genieten van dit evenement, wat voor deze groep voelt als een soort thuiswedstrijd. Dit jaar hebben zij er extra veel zin in, omdat ze twee dagen feest kunnen vieren met mensen uit de hele regio.

 

 

 

 

Elf jaar lang is een enthousiaste organisatie al bezig om deze dag in goede banen te laten leiden. Dit jaar is de kers op de taart, een heuse jubileumeditie! Dit kunnen zij niet voor elkaar krijgen zonder sponsoren en een grote groep vrijwilligers. Het hele dorp loopt uit deze dag, iedereen draagt op zijn of haar manier een steentje bij. L1 zal de optocht deze middag live uitzenden op televisie, vanaf 15.00 uur op de omroep van L1.

 

 

 

 

Elf jaar lang heeft de organisatie al een nauwe samenwerking met Kubbus, waar telkens weer een fantastische afterparty plaatsvindt. Dit jaar zelfs twee dagen grootse artiesten die er een feest van weten te maken! Op zaterdag het jaarlijkse feest in de tent met onder andere Snollebollekes en Fabrizio, op zondag een gezellige familiedag met Telekids en Wir sind spitze. Omdat het om een bijzonder jaar gaat is er op zondagochtend een heus dorpsontbijt georganiseerd. Want.. bij een jubileumeditie moet worden stil gestaan!

 

 

Dit jaar kan het publiek voor de elfde keer genieten van een prachtige optocht. Start van de optocht: 14.00 uur. Tot de 10e in Afferden!

 

 

Meer info: www.facebook.com/halfvastenoptochtoffere en www.hvoo.nl

 

 

Reacties