Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Expo: 70 jaar ‘t Bombakkes

Carnavalsliefhebbers kunnen er niet omheen. De Gennepse carnavalsvereniging ‘t Bombakkes bestaat 70 jaar. In de Kenniskeuken van de Gennepse bieb is tot half maart een bescheiden expositie over deze jubilerende vereniging opgesteld. Tijdens openingsuren van de bieb is deze expo te bezoeken.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

De Gennepse vastelaovendclup is ouder dan 70 jaar want in 1946 is deze carnavalsclub opgericht. Dit jaar staat pas de 70ste prins in de persoon van Prins Stefan d’n Urste aan het roer zodat er toch gesproken kan worden van een jubileum. In de jaren 1949, 1950 en 1953 (watersnood) kende ‘t Bombakkes namelijk geen prins. In de expositie grotendeels samengesteld uit de persoonlijke verzameling van oud prins Gérard van Duuren krijgt men middels foto’s, posters, documenten en andere materialen een beeld van ruim 70 jaar ‘t Bombakkes.

 

 

Stefan Vloet prins van ’t Bombakkes

 

 

Pronkstuk

 

 

Een van de pronkstukken is de strijkplank die jarenlang op de Mè.rtzitting is gebruikt. Die moest er voor zorgen dat de carnavalsvierder de handen vrij hand had terwijl het bier toch altijd onder handbereik was.

 

 

 

 

Foto: Jan Wessels, Gérard van Duuren en Albert van Megen leggen de laatste hand aan de expo 70 jaar ‘t Bombakkes.

 

 

Carnaval

 

 

Reacties