Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Maskottersprins Piet d’n Derde

De Ottersumse carnavalsvereniging De Maskotters heeft een nieuwe Prins. Op het 60 e prinsenbal werd in zaal ’t Swaantje Ottersummer Piet Haasen als Prins Piet d’n derde onthaald.

 

 

 

 

De 49-jarige voorganger van De Maskotters benoemde na zijn uitkomen op een weer ouderwets gezellig prinsenbal (ex-prins) Luc Heldens en het nieuwe raadslid Rob van Elst als zijn adjudanten. Ook las hij voor uit een unieke proclamatie. Na het overlijden van erevoorzitter Huub Coopmans hebben de broers Theo en Pieter Coopmans (resp. vorst en secretaris van De Maskotters) die taak van hun oom overgenomen. Prins Piets proclamatie is de eerste van de Maskotters-broers. De fraaie lay-out is traditioneel verzorgd door Liesje Noten-Arts.

 

 

De nieuwe heerser is in zijn carnavalsrijk geen onbekende. Prins Piet is sinds 2006 lid van de Raad van Elf van de Maskotters waar hij een van de organisators van de jaarlijkse zittingsavond is. Daarnaast is
hij bestuurslid van Stichting De Mèrtzitting, de in de regio wereldberoemde buitenzitting op carnavalszaterdag op de Markt in Gennep. In het carnavalsrijk van de Vense Waldkrekels was hij jarenlang deelnemer aan de zittingsavonden met de groep Ven Mail.

 

 

Prins Piet d’n Derde

 

 

In het dagelijks leven is Prins Piet manager Research & Development Friesland Campina. Daar ontwikkelt hij onder andere fruitdranken van het merk Riedel. Zijn conditie houdt Prins Piet op peil tijdens zijn wekelijkse hardlooprondje en als speler van het vierde elftal van voetbalclub Achates.

 

 

Prins Piet heeft Prinses Dolinda aan zijn zijde tijdens het carnavalsfeest. De prinses die geboren is in het Oeffeltse Leemknejersrijk is bij de Maskotters leidster van diverse dansgardes. De Prins en
Prinses zijn de trotse ouders van Fleur, Jop en Daniek.

 

 

Tijdens zijn heerschappij hanteert Prins Piet de leus:

 

 

Ge kunt dan wel zègge dat smaake verschille maar same feeste, dat is wat wïj wille!

 

 

Prins Piet d’n Derde houdt zaterdag 3 februari receptie in zaal De Pub in Ottersum. De aanvang is 20.11 uur.

 

 

Voor meer informatie zie maskotters.nl en facebook.com/Maskotters.

 

 

Carnaval

 

Reacties