Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Maskottersprins Thijs heeft carnavalsgenen

Carnaval

Maskottersprins Thijs heeft carnavalsgenen

Als laatste carnavalsvereniging in de gemeente Gennep heeft De Maskotters uit Ottersum zijn voorganger voor de komende dolle dagen. Prins Thijs d’n Urste is zaterdagavond gepresenteerd als nieuw roerganger tijdens het carnaval in het Maskottersijk. Meer informatie op Gennep.News/carnaval.

Als laatste carnavalsvereniging in de gemeente Gennep heeft De Maskotters uit Ottersum zijn voorganger voor de komende dolle dagen. Prins Thijs d’n Urste is zaterdagavond gepresenteerd als nieuw roerganger tijdens het carnaval in het Maskottersijk.

 

 

Door: Jos Gröniger van Tekstbureau Ootersom, foto: Bosten

 

 

De dertigjarige Thijs Heldens sprong zaterdagavond om elf over half elf uit het bekende bierglas. In feesttempel ‘t Swaantje had het weer massaal opgekomen publiek geen uitgebreide warming up nodig. Aan het moment suprême voor elke Maskottersprins gaan slechts elf seconden vooraf. In de decenniaoude traditie beleefden eenenzestig Ottersumse jongens en mannen de spannendste tellen uit hun regeerperiode in het Maskottersrijk.

 

 

 

 

Als tweeënzestigste Maskotter had Thijs Heldens dat voorrecht. Prins Thijs is niet de eerste in zijn familie. Vader René werd in 1980 de 22e prins. Thijs’ broer Luc werd dertig jaar later gekozen tot Maskottersprins. Tijdens het 62e prinsenbal kon Thijs de kunstjes die hij van zijn broer leerde in de praktijk brengen. Nadat hij minutenlang in de schijnwerpers stond, las prins Thijs delen van zijn proclamatie voor en benoemde hij zijn adjudanten. Die eer valt de raadsleden ex-prins Maikel I (Geurts) broer en prins Luc I en prins vorst en neef Theo I (Coopmans) te beurt.

 

 

Prins Thijs d’n Urste werd het carnavalvieren met de paplepel ingegeven. Vader René was jarenlang een bevlogen raadslid. Waar hij was, verrichtten beide zonen hand- en spandiensten voor de Maskotters. Onder de vleugels van vader René en moeder Mieke werd Thijs al jong met het carnavalsvirus besmet. Als lid van de vriendengroep de Nierskneuters zijn prins Thijs en prinses Leonique vaste deelnemers aan de carnavalsactiviteiten in het Maskottersrijk. Met zijn kameraden was hij een van de eerste exponenten van de Maskotters Star Academy, de groep die de Ottersumse lachspieren veelvuldig op de proef stelde tijdens de zittingsavonden.

 

 

De Ottersummer die mede-eigenaar van Heldens Schildersbedrijf is, voetbalt bij Achates. Daarnaast is hij een begenadigd judoka. Op de in Ottersum bekende Vrijdagavond Bij Koos is hij regelmatig de gastheer en barman.

 

 

Komende weken staan die activiteiten op een lager pitje. Als nieuwe heerser en schilder kleurt Prins Thijs het Maskottersrijk in de carnavalskleuren rood, geel en groen.

 

 

Prins Thijs d’n Urste houdt zaterdagavond vanaf 20.11 uur receptie in zaal De Pub aan de Sint Janstraat in Ottersum.

 

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES behaalde een 14-11 overwinning op Oranje Wit na een vlotte start met een 4-0 voorsprong, gevolgd door een periode van gelijkspel. Coach Niels...

Sport

Korfbalverenigingen VIOS/SPES hebben na een jaar van succesvolle samenwerking besloten dat al hun teams voortaan in zwarte tenues spelen, dankzij de steun van sponsoren...

Ottersum

VIOS organiseert jaarlijkse bloemenactie in Ottersum op 29 september, met prachtige astromeria's en gerbera's te koop voor € 5,50 per bos. De vereniging hoopt...

Ottersum

Zangvereniging Caecilia uit Ottersum geeft op 24 september om 14 uur een concert in de kapel van het klooster Sint Agatha, met een gevarieerd...