Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Carnaval

Nieuwe impuls voor Mé.rtzitting

De Mé.rtzitting is een evenement dat al jaren de harten van vele inwoners van de stad verovert. De organisatie van het evenement heeft de afgelopen twee jaren niet stil gezeten en heeft gekeken naar vernieuwing en verbetering van het evenement. Kijk snel op Gennep.News/carnaval voor deze leuke verrassingen!

De Mé.rtzitting is een evenement dat al jaren de harten van vele inwoners van de stad verovert. De organisatie van het evenement heeft de afgelopen twee jaren niet stil gezeten en heeft gekeken naar vernieuwing en verbetering van het evenement.

 

 

Dit jaar zal de Mé.rtzitting plaatsvinden voor de 20e keer en er zijn een aantal aanpassingen gedaan om het evenement nog beter te maken. Om te beginnen is het logo van de Mé.rtzitting vernieuwd en opgefrist. Het weerspiegelt de energie en de gezelligheid van het evenement en dat geeft een nieuwe impuls aan het beeldmerk.

 

 

PIN only

 

 

Daarnaast is besloten om over te gaan op PIN only bij de kassa’s. Dit zal de wachttijden aan de kassa’s verminderen en het gehele proces soepeler laten verlopen.

 

 

Zandpoort

 

 

Maar de grootste verandering dit jaar is het tweede plein, de Zandpoort, ter hoogte van het Jan Lindersplein. Hier zal het verkeer in de Zandstraat plaats moeten maken voor een podium midden op de weg waar al vanaf vanaf 11.30 uur een groot scala aan top artiesten, zoals DJ Hans van Piet van Sjang, Marjolein Heijltjes, Eric Ctrus, Willi Girmes, De Knöppele, Richting Rex en Ronald & Carien, op zal treden. Dit zorgt voor een extra dimensie aan het evenement en zal veel mensen naar deze locatie trekken. Het podium Nieuwstraat komt te vervallen. Ton Peters, van de Stichting Mé.rtzitting, vertelt:

 

 

Als organisatie hopen wij hiermee de grote drukte op de Markt te verminderen. Er komen nog meer verrassingen, maar daar kunnen we nog niets over verklappen.

 

 

 

 

Markt

 

 

Op het hoofdpodium op de Markt zijn dit jaar, naast Theo Roosenboom en de openingsknal van de prinsen, optredens te zien van DJ Double M, De Gebroeders Rossig, W-Dreej, Patrick Hendrikx, De Toddezèk, Fiorenza en DJ Otto Wunderbar te zien.

 

 

Met deze aanpassingen zal de Mé.rtzitting dit jaar zeker een succes worden. Er zal een geweldige sfeer zijn, met veel gezelligheid en plezier. Het is een unieke gelegenheid om de Gennepse vastelaovend te ontdekken en te genieten van de prachtige optredens van de artiesten. Dus, noteer zaterdag 18 februari 2023 alvast in je carnavalsagenda en wees er op tijd bij tijdens de Mé.rtzitting!

 

 

 

 

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Gemeente Gennep

Autodelen is dé oplossing voor gedeeld autogebruik, kostenbesparing en milieuvoordeel. Ontvang gratis advies en start jouw deelauto-initiatief vandaag nog! De gemeente Gennep en Trendsportal...

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...