Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Carnaval

Mé.rtzitting niet langer gratis

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

In een persconferentie heeft de organisatie van de Mé.rtzitting vrijdag aangekondigd dat het populaire carnavalsevenement niet langer gratis toegankelijk zal zijn.

 

Vanaf 2024 zullen feestgangers een polsbandje moeten kopen voor een toegangsprijs van 5 euro. Ton Peters, woordvoerder van de organisatie, licht de beslissing toe:

 

“Afgelopen jaar ervoeren we een overweldigende drukte die ten koste ging van de sfeer en de veiligheid van het evenement. Om de Mé.rtzitting voor iedereen aangenaam te houden, hebben we besloten om polsbandjes in te voeren.”

 

De beslissing wordt ondersteund door de lokale autoriteiten, waaronder burgemeester Hans Teunissen, die aangeeft blij te zijn met de wijziging:

 

“Veiligheid tijdens evenementen is van het grootste belang. Met de invoering van de toegangsprijs kunnen we vol vertrouwen een vergunning verlenen.”

 

De toegangsprijs voor de Mé.rtzitting in Gennep dient als onkostenvergoeding voor polsbandjes en het opschalen van de EHBO-voorzieningen, aldus Ton Peters van de organisatie.

 

Voorverkoop

 

Om het proces van toegangscontrole te vergemakkelijken, zal de online voorverkoop van polsbandjes op 11 januari 2024 van start gaan. Bezoekers kunnen kiezen uit een entreebewijs voor de Mé.rt (3500 beschikbaar) of de Zandpoort bij het Jan Lindersplein (2100 beschikbaar).

 

Op 1 februari kunnen feestgangers hun polsbandjes ophalen bij Pica Mare, waar ook alvast muntjes voor het evenement te koop zullen zijn.

 

 

Programma

 

Een andere verandering bij de Mé.rtzitting is de gelijkgetrokken line-up op beide podia tijdens de komende edities. In de 2024 zullen er op beide podia vier artiesten optreden, dit aantal wordt verhoogd naar zeven voor de editie van 2025.

 

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gemeente Gennep

Regio Noord-Limburg ontvangt 10 miljoen euro van de regering om de regio gezonder en welvarender te maken, met focus op kennisnetwerken, groen ondernemen, talentontwikkeling,...