Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Prinsloos vastelaovendseizoen Bombakkes

Komend vastelaovendseizoen zal de Génnepse Vastelaovendclup ’t Bombakkes geen nieuwe Prins Carnaval uitroepen en zullen er geen grootschalige activiteiten met veel publiek worden georganiseerd, zo laat vorst Maarten Daniëls weten.

 

 

Door de te verwachten ontwikkelingen en maatregelen in de komende maanden, hebben we, met pijn in het hart, moeten besluiten om komend seizoen geen nieuwe Prins uit te roepen.

 

 

Hoewel het nog een paar maanden duurt, heeft ‘t Bombakkes moeten concluderen dat de carnavalsvereniging een nieuwe Hoogheid met Vastelaovend 2021 en de aanloop ernaartoe, niet het programma en het feest kan bieden dat een Prins van ’t Bombakkes verdient.

 

 

Ook zullen onze geplande grootschalige activiteiten in november uitgesteld worden: D’n Aftrap schuift een jaar op naar 11-11-2021 en ’t MaNieFest en de Gulden Humor zullen in november 2022 georganiseerd worden.

 

 

Wél Vastelaovend

 

 

Hoewel de grote publieksrijke activiteiten dus geen doorgang kunnen vinden, wordt het straks wél d’n 11e van d’n 11e en staat in februari de Vastelaovend op de kalender.

 

 

Op dit moment zijn we daarom druk bezig om te bekijken in welke vorm we deze momenten kunnen markeren en hoe we tóch, kleinschaliger, de Vastelaovend kunnen vieren en onder de mensen kunnen brengen. Want met of zonder Prins, het wordt wél Vastelaovend!

 

 

Daarover is ‘t Bombakkes in overleg met de gemeente Gennep en met de andere vastelaovesverenigingen in de gemeente. Een eerste gezamenlijk persbericht is ook vandaag gepubliceerd:

 

 

Carnaval anders dan anders

 

 

Geen Optocht

 

 

Omdat wij begrijpen dat men aan de slag wil met eventuele bouwactiviteiten en andere voorbereidingen, melden we hier expliciet dat ook de Grote Gennepse Optocht op vastelaovendzondag niet door zal gaan.

 

 

De omstandigheden zijn volgens vorst Maarten te onzeker en het is maar zeer de vraag of de veiligheidsregio straks überhaupt een vergunning zal afgeven.

 

 

Hoe het definitieve programma eruit gaat zien, zullen we op een later tijdstip communiceren.

 

 

Reacties