Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

‘t Zal d’r altied blie.ve krölle

In de gemeente Gennep is carnaval meer dan alleen overmatig alcoholgebruik en platte liedjes. Het is een tijd waarin traditie en vreugde hand in hand gaan. Regisseur en filmmaker Teun Rutten wil deze unieke sfeer en de ziel van het volksfeest Vastelaovend vastleggen in zijn documentaire ‘t Zal d’r altied blie.ve krölle.

 

 

‘t Zal d’r altied blie.ve krölle

 

 

Met de camera legt hij het jubileumjaar van Vastelaovesclup ’t Bombakkes vast en laat hij de kijker kennismaken met markante carnavalsvierders uit de gemeente. Van oudere generaties die lange tradities in stand houden tot de nieuwe jonge garde die de traditie in een moderne context zet. Van D’n Aftrap tot het traditionele popverbranden, de documentaire belicht het volksfeest van alle kanten.

 

 

De gemeente Gennep is het decor van deze film, die een ode brengt aan het mooiste volksfeest van het zuiden. Een film die laat zien dat carnaval meer is dan alleen een excuus voor wangedrag, het is een tijd waarin traditie, vriendschap en vreugde centraal staan. De opnames zijn momenteel in volle gang en de premiere is gepland voor begin november.

 

 

 

 

Reacties