Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Vastelaovend live op GennepNews
Vastelaovend live op GennepNews

Carnaval

Vastelaovend live op GennepNews

Op 9 februari vindt in Gennep de sleuteloverdracht plaats, waarbij de carnavalsverenigingen symbolisch de sleutel van de stad ontvangen. GennepNews zendt het evenement live uit en ook de Mertzitting op 10 februari is te live volgen.

Het is bijna tijd voor het feest der feesten in het mooie Gennep. Jawel, de Vastelaovend staat voor de deur en dat betekent maar één ding: de sleuteloverdracht! Op vrijdagavond 9 februari 2024 komen de carnavalsverenigingen bijeen in de statige raadzaal van het stadhuis.

 

Daar zal het Genneps college symbolisch de sleutel van de stad overhandigen aan de prinsen en prinsessen van de carnavalsverenigingen. Een feestelijke traditie die het startschot vormt voor de dolle dagen die volgen.

 

Helaas kunnen niet alle feestvierders erbij zijn, want deze bijeenkomst is alleen voor genodigden. Maar niet getreurd! Want dankzij GennepNews hoef je niets te missen.

 

Vanaf 18.45 uur kun je live meekijken met de sleuteloverdracht. En dat is nog niet alles, want op zaterdag 10 februari kun je ook de Mertzitting live volgen via Gennep News, vanaf 12.45 uur.

 

Ben je er zondag niet bij voor de grote optocht? Geen paniek! Hoewel we de optocht niet live uitzenden, worden er wel opnames gemaakt. Dus zelfs als je er niet bij kunt zijn, kun je nog steeds genieten van alle pracht en praal.

 

Houd GennepNews dus goed in de gaten, want wie weet verschijnen de beelden van de optocht al snel op je scherm. Alaaf!

 

TVL TV, het televisiekanaal van GennepNews en Maasland, is in de gemeenten Bergen en Gennep te ontvangen via TriNed op kanaal 530, via Ziggo op kanaal 44 en via KPN op kanaal 1374.

 

Verwant

Carnaval

Op dinsdag 13 februari werd Robbie van den Hoogen geëerd met een koninklijke onderscheiding voor zijn langdurige toewijding aan de Gennepse carnaval. Burgemeester Hans...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep transformeert speelruimtes tot centrale kernspeeltuinen, waarin inwoners, inclusief kinderen, inspraak hebben. Het doel: sociale interactie bevorderen en speelplezier voor alle leeftijden stimuleren.

Gemeente Gennep

In februari ontvangen inwoners van Gennep het aanslagbiljet de voor gemeentelijke- en waterschapsbelastingen, verzonden door BsGW. Het biljet bevat informatie over verschillende belastingen, betalingswijzen...

Gennep

Op 5 februari 2024 staat de gemeente Gennep in het teken van een cruciale bijeenkomst met de gemeenteraad, waarbij de gebiedsontwikkeling van Maaskemp centraal...