Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Carnaval

Voorproefje Gennepse Vasteloavesfilm

Regisseur Teun Rutten brengt de magie van Vastelaovend tot leven in zijn aankomende documentaire ’t Zal d’r altied blie.ve krölle, die in november in première gaat, met vertoning op GennepNews. Kijk voor de trailer op de website www.Gennep.News!

Vastelaovend, het kleurrijke en levendige volksfeest dat Gennep jaarlijks in de ban houdt, staat op het punt om vereeuwigd te worden in een aangrijpende documentaire, genaamd ’t Zal d’r altied blie.ve krölle.

 

Regisseur en filmmaker Teun Rutten is sinds de allereerste voorbereidingen van het afgelopen Vastelaovesjaar druk bezig geweest om de unieke sfeer en de diepgaande ziel van dit bijzondere festijn vast te leggen.

 

’t Zal d’r altied blie.ve krölle

 

De toewijding van Teun Rutten aan dit project is onmiskenbaar. Met vierkante ogen en een minimum aan slaap heeft hij zich vastgebeten in het vastleggen van elk detail, elke emotie en elke glimlach die de Vastelaovend te bieden heeft. Zijn onvermoeibare inzet en passie voor dit volksfeest zijn voelbaar in elk beeld dat hij heeft vastgelegd.

 

Nu, met de elfde maand van het jaar in zicht, nadert de premiere van deze langverwachte documentaire. De spanning loopt hoog op, en om deze nog een beetje verder op te voeren, is besloten om de officiële trailer alvast met het publiek te delen.

 

De documentaire van Teun Rutten lijkt niet alleen een viering van Vastelaovend te zijn, maar ook een eerbetoon aan de mensen die dit feest jaar na jaar tot leven brengen. Het is een ode aan de gemeenschap, de tradities en het pure plezier dat dit evenement met zich meebrengt.

 

’t Zal d’r altied blie.ve krölle gaat in november in première en is onder andere te zien op GennepNews.

 

’t Zal d’r altied blie.ve krölle

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep scoort lager dan het nationale rookgemiddelde, maar ziet een opkomst in tienerrokers en e-sigaretten. Lokale inspanningen en leiders zoals Wethouder Frank Pubben streven...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Ottersum

Zangvereniging Caecilia uit Ottersum geeft op 24 september om 14 uur een concert in de kapel van het klooster Sint Agatha, met een gevarieerd...