Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Zandstraat Gennep vol trekkers

Column

Column: BBBeter?

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag weer uit, en niet eens ondersteboven. De inwoners van Gennep en Limburg hebben zich van hun beste kant laten zien door massaal te kiezen voor de BoerBurgerBeweging. Lees de column van Dwarsliggert op Gennep.News.

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag weer uit, en niet eens ondersteboven. De inwoners van Gennep en Limburg hebben zich van hun beste kant laten zien door massaal te kiezen voor de BoerBurgerBeweging.

 

Want wie maakt zich nu druk om natuur en dierenwelzijn als we onze trouwe agrariërs hebben om te steunen? Laten we eens kijken wat de BBQ, eh BBB voor ons in petto heeft.

 

In Gennep en Limburg, waar de natuur ogenschijnlijk een hoofdrol speelt, besluit men in al hun wijsheid om als makke lammetjes de BBB hun stem te geven. Een partij die, ondanks hun zogenaamde inzet voor de hardwerkende boer, met hun beleid de natuur en het dierenwelzijn verwaarloost. Dankzij de kuddegeest van de kiezers kunnen we nu gezellig toekijken hoe de natuur en dieren ondergeschikt raken aan economische belangen.

 

De Maas, een van de parels van Limburg, die met zijn oevers een broedplaats vormt voor een rijke biodiversiteit, wordt nu bedreigd door vervuiling en intensief gebruik. Maar wees gerust, de BBB is vastberaden om de belangen van de boeren te behartigen, ongeacht de gevolgen voor het milieu. Wie heeft immers schone rivieren en gezonde ecosystemen nodig als er geld te verdienen valt?

 

De intensieve veehouderij, met zijn welbekende bijwerkingen zoals ontbossing, watervervuiling en broeikasgasuitstoot, wordt door de BBB met open armen ontvangen. Laten we vooral niet vergeten dat dierenleed inherent is aan deze sector, maar daar heeft de partij blijkbaar geen boodschap aan.

 

“Want waarom zouden we ons bekommeren om dieren als we ons druk kunnen maken om subsidies en versoepeling van regels?”

 

En dan is er nog het gebrek aan steun voor een transitie naar duurzame landbouw. In plaats van boeren te helpen bij het maken van een groene omslag, houdt de BBB vast aan traditionele, milieubelastende methoden.

 

Het zal je maar gebeuren, op een dag wakker worden en beseffen dat de natuurlijke rijkdom van Limburg opgeofferd is aan kortzichtige belangenbehartiging. Laten we hopen dat de schade beperkt blijft en dat de BBB en de kiezer tot inkeer komt, zodat we samen kunnen werken aan een werkelijk duurzame en leefbare toekomst.

 

Dwarsliggert

 

Verwant

Gennep

Matigheid en Genoegen is een toneelvereniging die al meer dan 100 jaar actief is en bekend staat om haar gevarieerde en uitdagende toneelstukken. Het...

Column

De Houtkade bezorgt Gennepenaren een houten kop! Eeuwenlang werd Gennep gekenmerkt door haar pittoreske molens, waarvan de Genneper Molen een van de meest iconische...

Gemeente Gennep

Van 4 tot en met 10 april vindt de Week van de Groene Tuin plaats. In het kader daarvan organiseert de gemeente Gennep de...

Gemeente Gennep

Op zaterdag 25 maart vindt de landelijke compostdag plaats. Inwoners van de gemeente Gennep kunnen vanaf deze dag gedurende ruim een week gratis compost...