Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Belemmmering
Summmertime

Column

Column: Belemmmering

De column Belemmmering op Gennep.News bekritiseert de gemeente voor het beëindigen van Summmertime vanwege geluidsbeperkingen. Dwarsliggert benadrukt de verstikkende impact van bureaucratische regelgeving op lokale evenementen, terwijl de wethouder spreekt over het bevorderen van reuring in de gemeenschap.

Weer een déjà vu naar de Pleinfeesten, alsof het lot van lokale hoogtepunten is vastgelegd in de handleiding Hoe maak je Gennep nóg grijzer? De gemeente Gennep lijkt vastberaden om haar laatste spoortje levensvreugde met een welgemikte bureaucratische belemmmering te vermorzelen.

 

Summmertime, een naam met waarschijnlijk meer ‘m’s dan het aantal mensen dat zich ooit druk heeft gemaakt om de overlast van het evenement, trekt na 15 jaar de stekker eruit. Waarom? Omdat de gemeente Gennep heeft besloten dat de Markt maximaal drie keer per jaar mag trillen onder het gewicht van geluidsbelastende evenementen.

 

Donkere wolken

 

Arnold Jansen, de voorzitter van Summmertime, reageert terecht alsof hij net vernomen heeft dat Het Kaashuis voortaan alleen nog maar smeerkaas in plastic bakjes verkoopt. Donkere wolken tekenen zich af boven het eens zo bruisende zomerprogramma, nu geplet onder de bureaucratische molensteen van gemeentelijke regelgeving.

 

Gennep, het zelfbenoemde bastion van ‘kleinschalig en groots genieten in één adem,’ lijkt zijn eigen charme te verstikken onder een stapel papierwerk waar je ‘u’ tegen zegt.

 

De reacties van de Gennepenaren zijn net zo duidelijk als bij de sluiting van Jan Linders:

 

“Dit kan niet waar zijn. Het evenement waar we elk jaar naar uitkeken, stopt… 😭 Summmertime is zo belangrijk voor Gennep, hier moet een oplossing voor komen.”

 

Zucht een Gennepenaar. Haar wanhoop klinkt als een verdwaalde zucht in het steeds sterker wordende vacuüm van gemeentelijke ongevoeligheid.

 

De gemeente Gennep, een bureaucratisch monster dat waarschijnlijk zijn charme en empathie heeft begraven in een diepe la van dossiers of diep in de historische waterput op de Markt, wordt door menig Gennepenaar bestookt met krachtige taal.

 

“Gemeente Gennep moet zich echt kapot schamen. Wat een afbraakbeleid. Bah,” roept iemand verontwaardigd.

 

Het is de hartenkreet van een burger die zich verweesd voelt door de ambtelijke starheid.

 

De gemeente heeft weer een evenement naar de gallemiezen geholpen. Na de Pleinfeesten is Summmertime aan de beurt. Wie of wat wordt het volgende slachtoffer van deze bureaucratische tombola? Zwembad Pica Mare, Genneps Gewiekste, De Groes of de Mé.rtzitting?

 

De zomer in Gennep zal nooit meer hetzelfde zijn. Het enige wat rest is de bittere nasmaak van wat ooit een hoogtepunt was. En een trap na voor de vrijwilligers. Gennep, bedolven onder zijn eigen regels, verliest meer dan alleen een zomerfestival. Het verliest zijn ziel. En dat terwijl onze wethouder het altijd maar heeft over reuring.

 

Dwarsliggert

 

Stekker uit Summmertime

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...