Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Albert Heijn Gennep

Column

Column: Broodroof

In het land der supermarkten, waar het blauwe monster genaamd Albert Heijn hoogtij viert, stuitte ik op een curieuze uitspraak. De supermarkt pleit voor het kopen van brood bij de lokale bakker in plaats van op de markt. Een opmerkelijke stelling, gezien er op de markt óók een lokale bakker staat. Lees de column van Dwarsliggert op Gennep.News.

In het land der supermarkten, waar het blauwe monster genaamd Albert Heijn hoogtij viert, stuitte ik op een curieuze uitspraak. De supermarkt pleit voor het kopen van brood bij de “lokale” bakker in plaats van op de markt.

 

Een opmerkelijke stelling, gezien er op de markt óók een lokale bakker staat. Bovendien hebben lokale winkels vooral te lijden onder het massale gewicht van de supermarktgigant, niet onder een marktkraam die alleen op dinsdagen in Gennep staat.

 

De klucht die Albert Heijn opvoert lijkt verdacht veel op een poging om de aandacht af te leiden van de eigen grootschalige misstanden. Opvallende timing, nu de schappen leeg beginnen te raken vanwege stakende medewerkers in de distributiecentra.

 

Maar laten we eerlijk zijn, die onverzadigbare gulzigheid van supermarkten als Albert Heijn is niks nieuws.

 

Ze knijpen hun producenten tot de laatste cent uit en leggen hun eigen personeel in de luren. En dan toch pronken met duurzaamheid en dierenwelzijn.

 

Als de Titanic die met een brede grijns een ijsberg tegemoet vaart.

 

En wat te denken van de prijskaartjes? Die blijken in de praktijk vaker onjuist dan een horoscoop. Zelfs de Consumentenbond kan het beamen: Albert Heijn is de koning van de prijsfouten. Een twijfelachtige eer, maar het bewijst wel dat de supermarkt meer dan eens de plank misslaat.

 

Ondertussen smijten ze met winsten en zwaaien ze met salarisverhogingen voor hun CEO alsof het snoepjes zijn.

 

Van crisis naar crisis, maar wel over de rug van de hardwerkende mens.

 

Dus, lieve mensen, als we dan toch zo nodig onze boodschappen moeten doen, laten we dan vooral niet blind zijn voor de alternatieven. De lokale winkel, de online duurzame platforms en de eerlijke prijzen zijn een verademing in het supermarktgeweld. Vergeet de Hamsterweken, de Bonuskaarten en de loze beloftes van de supermarktgigant.

 

Steun die lokale bakker en laat het blauwe monster maar lekker in z’n eigen sop gaarkoken. Want zeg nou zelf, zo’n versgebakken brood van de markt met een portie oprechte waardering erbij smaakt toch een stuk beter?

 

Dwarsliggert

 

Verwant

Column

Gennep heeft een probleem: een vliegend en poepend probleem. We hebben het niet over de ooievaars die we allemaal in ons hart hebben gesloten,...

Column

Ah, de zomer. Het seizoen van zon, zee, strand en… de eikenprocessierups. Terwijl we ons in zonnebrandcrème baden, verheugt de jeukende bezoeker zich al...

Column

Gennep, een gemeente waar regelgeving lijkt te verdampen in de mist van willekeur, wordt geteisterd door een onverklaarbare tweestrijd in de besluitvorming. De nieuwe...

Gennep

Bakkerij 't Stoepje heeft aangekondigd dat zij de tot op heden gesloten deuren van het voormalige pand van Bakkerij d'n Bekker in Gennep zullen...