Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De Groes in Gennep
De Groes in Gennep

Column

Column: De Groes

De onbegrensde liefde voor asfalt en beton van ons stadsbestuur baart zorgen. Hun ‘geniale’ idee: laten we De Groes, de laatste groene oase in onze stad, volbouwen met onpersoonlijke blokken beton. Lees de column van Dwarsliggert op Gennep.News.

De onbegrensde liefde voor asfalt en beton van ons stadsbestuur baart zorgen. Hun ‘geniale’ idee: laten we De Groes, de laatste groene oase in onze stad, volbouwen met onpersoonlijke blokken beton.

 

Ze hebben zelfs de moed om dit te presenteren als het bouwen van woningen aan de Touwslagersgroes, alsof die verdraaiing de ware intentie maskeert! Maar wij, als burgers, zien door deze woordspelletjes heen.

 

Beste gemeente, Scrabble is leuk voor een zondagmiddag, niet wanneer het lot van het groene hart van onze stad op het spel staat!

 

De Groes moet een symbool van groene pracht blijven. Niet omdat het moet, maar omdat het kan, omdat het bestaat en omdat het ons van zuurstof voorziet.

 

Laten we niet vergeten wat De Groes ons allemaal heeft gebracht: de bruisende feesten van ’t Bombakkes, gezellige volleybalfeesten en talloze evenementen die ons hebben verbonden. En nu willen jullie er huizen neerzetten, terwijl er al zoveel van onze stad is weggevaagd?

 

Wie zal er tegen deze plannen in gaan? D66 Gennep, onze zogenaamde groene gladiatoren? Hun reactie is teleurstellend: ze vragen slechts om een plan. Geen protest, geen opstand, alleen een plan.

 

Wat hebben we daaraan?

 

Beseffen ze niet dat groene ruimtes meer zijn dan lege velden die smachten naar beton? Groen is essentieel, onschatbaar en vormt de levensader van onze stad.

 

Dus, gemeente, blijf met je tengels van De Groes af! Niet omdat ik elke boom wil behouden, maar omdat ik begrijp dat je niet alles moet opofferen aan de bouwlust. Een groen hart komt niet zomaar terug, eenmaal verloren. Ik vraag me serieus af of ons gemeentebestuur dit inziet.

 

Zowel het bestuur als D66 tonen een zorgwekkend gebrek aan visie. Ze zijn gefixeerd op de drie huizen die ze willen bouwen. Maar wat daarna? Nog een huis hier, een flat daar? En voordat we het weten, is De Groes een grauwe vlakte vol dure huizen, onbetaalbaar voor de gemiddelde inwoner van Gennep.

 

Dus, D66 en alle anderen die beweren te strijden voor De Groes: word wakker! Sta op! Doe meer dan alleen om een plan vragen. Eis een bouwverbod voor De Groes! Want De Groes is het groene hart van Gennep.

 

Wie dat wil vullen met stenen, heeft zelf geen hart!

 

Dwarsliggert

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...