Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Verbindingsweg bij Arvato open

Column

Column: Doodlopende weg

Een kritische column op Gennep.News uit frustratie over het gemeentelijk bestuur en financieel beheer, waarin teleurstelling wordt geuit over verspilde middelen en gebrek aan transparantie. Dwarsliggert pleit op Gennep.News voor regionale samenwerking en meer burgerparticipatie.

Alsof we naar een slechte herhaling van de soap Floriade zitten te kijken. Telkens weer worden de burgers opgezadeld met de kosten van het geklungel van het gemeentebestuur.

 

Terwijl de wethouder nonchalant achterover leunt en haar vertrouwde riedeltje van ‘het zijn de financiën‘ afdraait, blijven wij achter met een zwembad dat meer lijkt op een verlaten filmset dan op een plek voor vermaak en gezondheid.

 

Alsof het gemeentebestuur de gemeenschapskas heeft leeggetrokken door slimme investeringen te doen! Nee, het lijkt er eerder op dat ze geld uitgeven of het confetti is op een decadent feest van een rijke stinkerd.

 

Kijk die onbegaanbare wegen die je naar Arvato leiden eens, waar de gemeente geld in laat verdwijnen alsof het niets is.

 

Of zij niet zelf de portemonnee kunnen trekken voor de broodnodige investeringen in hun eigen zaak. Kom op zeg!

 

Stukken grond naast de Gennepermolen voor een prikkie van de hand doen? Natuurlijk. Het dorpshuis in Milsbeek opkopen voor een bedrag waar zelfs Elon Musk van zou blozen? Ach ja, waarom ook niet. En laten we vooral de soap van Mikado en het Kind Expertise Centrum niet vergeten, beloofd maar nog steeds zwevend boven onze hoofden als een goocheltruc van Siegfried & Joy.

 

Dan hebben we nog de kosten voor het opknappen van de kerk in Ven-Zelderheide – vraag je je af, wat mag een dorpshuis voor een gehucht met slechts 800 inwoners eigenlijk kosten? Wat te denken van D’n Toomp in Heijen. Nou ja, die laatste was natuurlijk een soort pleister op de wonden voor het gedoe met die haven, waar het geld ook de Maas in lijkt te stromen.

 

Ottersum, een dorp zonder fatsoenlijk dorpshuis en zonder cultureel podium, staat ondertussen met lege handen. Het is haast ironisch hoe een gemeenschap die bruisend is van creativiteit en initiatief nu verstoken blijft van een plek om samen te komen en hun talenten te tonen aan de wereld.

 

Waarom hebben we in godsnaam niet gewoon Roepaen omgetoverd tot een soort MFA? Dat was toch een briljant idee geweest! Ottersum en Ven-Zelderheide hadden er allebei van kunnen profiteren. Maar nee hoor, in plaats daarvan zitten ze zich te verontschuldigen. Dat schiet lekker op!

 

Laten we maar geen illusies koesteren. Uiteindelijk zijn het de inwoners die de rekening gepresenteerd krijgen, met een hogere OZB-belasting om te slikken. Terwijl het gemeentebestuur als een dronken circusartiest jongleert met de centen, blijven wij achter met de brokstukken van gebroken beloftes en verwaarloosde voorzieningen.

 

Dwarsliggert

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...