Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

wandelen

Column

Column: Groene voornemens

Het is de eerst week van januari. Dé week dat iedereen volop begint te werken aan zijn of haar goede voornemens. En één van de meest populaire voornemens is nog altijd om meer te bewegen. Lees de column van Dwarsliggert op Gennep.News.

Het is de eerst week van januari. Dé week dat iedereen volop begint te werken aan zijn of haar goede voornemens. En één van de meest populaire voornemens is nog altijd om meer te bewegen.

 

 

De sportscholen in de gemeente Gennep zijn talrijk, maar dat betekent niet dat je daar per se naartoe moet gaan.

 

 

Er zijn talloze leukere manieren om aan je beweging te komen.

 

 

Waarom zou je naar een saaie sportschool gaan als je kunt genieten van de natuur tijdens een wandeling, hardlooptocht of fietstocht door de omgeving? De natuur heeft ook bewezen positieve effecten op onze mentale gezondheid, dus je kunt niet alleen je lichaam, maar ook je geest een boost geven door te sporten in de buitenlucht.

 

 

Het Pieterpad, de Maasfietsroute, Walk of Wisdom, de Nijmeegse Vierdaagse en de Avond-4-daagse, allemaal doen ze onze gemeente aan, en terecht! Wat denk je van kanovaren of suppen op de Niers?

 

 

Ook mountainbikers halen hier hun hart op met een top 3-route van Nederland, gekenmerkt door verschillende ondergronden zand, klei en stukjes asfalt. In dit heuvelachtige gebied wisselen bossen met bomen in allerlei soorten en tinten zich af met veelkleurige akkers en weilanden.

 

 

Maar natuurlijk zijn er ook andere sporten en activiteiten beschikbaar in Gennep, zoals voetbal, volleybal, zwemmen, survivalrun en yoga. Of vorm een groepje met vrienden of familie om samen te sporten en elkaar te motiveren! Kies wat het beste bij je past en maak van dit jaar een succes door regelmatig te bewegen in de prachtige omgeving van Gennep.

 

 

Dwarsliggert

 

 

Verwant

Column

De Houtkade bezorgt Gennepenaren een houten kop! Eeuwenlang werd Gennep gekenmerkt door haar pittoreske molens, waarvan de Genneper Molen een van de meest iconische...

Gemeente Gennep

Van 4 tot en met 10 april vindt de Week van de Groene Tuin plaats. In het kader daarvan organiseert de gemeente Gennep de...

Gemeente Gennep

Op zaterdag 25 maart vindt de landelijke compostdag plaats. Inwoners van de gemeente Gennep kunnen vanaf deze dag gedurende ruim een week gratis compost...

Milsbeek

Het Waterschap Limburg (WL) wil een stuk grond verkopen aan de gemeente Gennep. Het gaat om een stuk grond van ongeveer 12.675 vierkante meter....