Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Reddinsboei
De 24 uur van Gennep Pica Mare

Column

Column: Reddingsboei

In de column Reddingsboei van Dwarsliggert wordt kritisch ingegaan op de politieke verwikkelingen rondom het zinkende zwembad in Gennep. Ontdek de diepgaande analyse en oproep tot actie op Gennep.News.

Nieuwjaarswensen voelen vaak als lege clichés. Voor mij geen beleefdheden zonder oprechtheid. Dus bij deze, een oprechte wens voor een gelukkig 2024!

 

En dan weer snel diep onderdompelen in wat er gebeurt in onze fantastische gemeente. Geen Niersjaarsduik, maar een frisse plons in Pica Mare.

 

Doe het nu het nog kan!

 

Die Gennepse gemeente moet wel lef hebben. Een zwembad dat als een anker zinkt in de rode cijfers, en wat doen ze? Niks helder plan, maar een duik in de politieke klucht en het contractuele doolhof.

 

Onder het oppervlak van dat troebele zwembadwater? Badbeheerders verlengen jaarlijks hun overeenkomst als een veiligheidsnet voor een regenachtige dag. Nu is die dag aangebroken.

 

In plaats van het zwembad te redden, begint de gemeente een watergevecht met juridische spelletjes.

 

De gemeenteraad is zo goed geïnformeerd als het putje schoongemaakt wordt. Wanneer werd het duidelijk dat de technische installaties op hun laatste adem liepen? Het besluitvormingsproces is een duistere waterglijbaan.

 

Achter gesloten deuren wordt gespetterd met ambtelijke woorden, terwijl het gewone volk hooguit een druppeltje informatie krijgt toegeworpen.

 

Partijen proberen elkaar kopje onder te duwen in plaats van naar de reddingsboei te zwemmen. In het troebele water van Gennep zwemt de VVD tussen toerisme en sport, terwijl ELsss een politiek bommetje maakt.

 

De gemeente verliest zich in aquacabaret, inwonersbelangen drijven verder weg dan een luchtbed op een stormachtige dag.

 

Zwemvoorziening

 

En dan het CDA, zwemmend in een vijvertje van onduidelijkheid. Diep graven in de notulen onthult een standpunt als een natte krant, verstrikt in politieke vaagheden en dubbele tongen.

 

Het CDA spreekt over een ‘zwemvoorziening’ zonder te vertellen wat dat betekent. Betoog voor behoud van Pica Mare, of politieke term om opties open te houden? In dit wazige moeras houdt de christendemocratische partij haar kaarten dicht tegen de natte borst.

 

CDA zegt voorstander te zijn van verenigingen, maar wat betekent dat voor het zwembad? Steun voor behoud als ontmoetingsplek, of meer geïnteresseerd in politiek vlinderen? Vermeende steun lijkt eerder op een duiksprong dan een helder standpunt. Is het geheimtaal voor sluiting en behoud van andere sportfaciliteiten?

 

Gebrek aan duidelijkheid laat ruimte voor interpretatie, het CDA spettert met verwarrende uitspraken.

 

En ELsss, die riep voor behoud als een volgevreten meeuw op een vuilnisbelt. Nu flipperen ze met woorden als een goochelaar met spelkaarten. Zijn ze bezig het zwembad als politieke munt in te zetten?

 

De dubbele waarheid wordt pijnlijk duidelijk: roepen voor behoud tijdens campagnes, maar als het er echt toe doet, lijkt het zwembad slechts een pion in het politieke spetterfestijn.

 

Reddingsboei

 

Op 8 januari in het gemeentehuis worden resultaten van het zwembadonderzoek gepresenteerd. Het is het moment om de wethouder de petitie onder de neus te wringen! En voor de actiegerichte zwembadfans is er een protestmars. Om 19.00 uur bij Pica Mare begint het spektakel.

 

Haal spandoeken uit de kast, trek je zwembadshirt aan, en laat van je horen. Geen politiek geneuzel, maar een krachtige plons van actie. Gennep verdient duidelijkheid, geen politiek waterballet. Gemeenteraad, toon betrokkenheid en behoud het vertrouwen van de bevolking. En dat zonder nat pak.

 

Dwarsliggert

Verwant

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...