Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

kermis ooievaars markt gennep
kermis ooievaars markt gennep

Column

Column: Ei-kels

De column Ei-kels op Gennep.News bekritiseert het beschilderen van ooievaarseieren voor paasdecoratie, benadrukt het gebrek aan respect voor de natuur en veroordeelt de betrokkenheid van lokale autoriteiten. Dwarsliggert pleit voor het gunnen van rust aan de ooievaars en het stoppen van dit absurde spektakel.

Het is bekend dat veel mensen de kermis bij het stadhuis missen. Maar nu lijkt het erop dat de kermis op het stadhuis zelf plaatsvindt! Dit alles dankzij een paar eikels die menen dat de natuur een canvas is voor hun infantiele artistieke uitspattingen.

 

Alsof die ooievaars in Gennep niet al genoeg aan hun hoofd hebben met het grootbrengen van hun kroost, moeten ze nu ook nog eens toezien hoe hun serene nest is veranderd in een kermisattractie.

 

Het is te triest voor woorden dat we de rust van deze prachtige vogels verstoren door hun eieren te beschilderen als waren ze decoraties voor een kinderfeestje. Hebben we dan werkelijk geen enkel respect meer voor de natuurlijke gang van zaken?

 

Alsof de evolutie heeft gewacht op onze creatieve ingevingen om de voortplanting van vogels te verbeteren.

 

En laten we het eens hebben over die zogenaamde paasvreugde waar pastoor Rick Blom over rept. Als dit zijn idee van vreugde is, dan vraag ik me af wat voor sombere paasdagen hij in zijn jeugd heeft doorgebracht.

 

Hoe kun je in hemelsnaam vreugde vinden in het misbruiken van dieren voor onze belachelijke tradities?

 

En laten we eerlijk zijn, gemeente Gennep, Toerist Info Gennep en Visit Gennep, hoe durven jullie je gezicht niet te laten zien en afwezig te zijn voor commentaar? Jullie zijn medeplichtig aan deze farce door niets te doen om dit absurde spektakel te stoppen.

 

Dit hele gebeuren getuigt van een schrijnend gebrek aan respect voor de natuur en een trieste vertoning van menselijke arrogantie.

 

Alsjeblieft, laten we een stap terug doen en deze prachtige ooievaars hun rust gunnen in plaats van hen te reduceren tot spektakelstukken in ons onzinnige paasvertoon.

 

Dwarsliggert

 

Verrassing: Kleurrijk ooievaarsnest

 

Verwant

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

De tweede informatiebijeenkomst over De Houtkade in Gennep presenteert het aangescherpte plan, gebaseerd op feedback van de eerste bijeenkomst en online enquêtes. Op 16...