Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Paasvuur
Paasvuur

Column

Column: Fikken!

Wat een fantastisch idee van gemeente Gennep! Ze hebben het zo goed voor elkaar met die ontheffingen voor het branden van Paasvuren, Sint Maartensvuren en kampvuren. Want we weten allemaal dat vuur en natuur zo’n perfecte combinatie zijn. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News!

Wat een fantastisch idee van gemeente Gennep! Ze hebben het zo goed voor elkaar met die ontheffingen voor het branden van Paasvuren, Sint Maartensvuren en kampvuren. Want we weten allemaal dat vuur en natuur zo’n perfecte combinatie zijn.

 

In 2019 was er helaas geen vuur. Het was te droog, en de gemeente Gennep nam een moeilijk besluit. Maar laten we niet te lang stilstaan bij het verleden, want in 2023 gaan we weer lekker fikken!

 

Op 9 april zal de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Ven-Zelderheide het Paasvuur aansteken op Speksestraat 6. Wat een feest, wat een plezier, wat een onschuldige traditie!

 

En weet je wat het mooiste is? Die prachtige bult met takken trekt zoveel gezellige bezoekers: egels, vogels, noem maar op! Oh, maar wacht even, die domme beesten zien die bult als een rustplaats.

 

Nou ja, pech voor ze. De natuurbeschermingswet zegt wel dat we hun rustplaatsen niet mogen verstoren of in de hens zetten, maar we kunnen toch niet zomaar een traditie stopzetten? Het college van burgemeester en wethouders weet vast wel wat het beste is voor het milieu, toch?

 

Kritiek op tradities, zoals vuurwerk en Paasvuren, zijn dan ook uit den boze. Je opent de aanval op de ziel van de samenleving. Wie kritiek heeft mag zelf op de brandstapel!

 

We moeten vooral doorgaan met het aansteken van die heerlijke, nostalgische, vervuilende vuren. Heerlijk, samen genieten van de vonkenregen!

 

En als er weer een droog jaar komt, of als er per ongeluk een paar dieren verbranden, dan is dat gewoon de prijs die we betalen voor het behoud van onze tradities. Dat is immers het belangrijkste, nietwaar?

 

Dwarsliggert

 

Verwant

Column

In Gennep waait een financiële storm die even logisch is als een naaktkat met een bontjas. De gemeente beweert, met een grijns die breder...

Gennep

Arts Bakkers van Hier, de populaire broodbakker met vestigingen in Ottersum, Gennep en Bergen, breidt haar activiteiten uit naar Noord-Brabant met de opening van...

Gemeente Gennep

Gennep, Ottersum en Ven Zelderheide bieden fietsliefhebbers de perfecte gelegenheid om te genieten van een prachtige fietstocht door betoverende landschappen en bijzondere tuinen. Deze...

Ooievaars

Terwijl Gennep rouwt om het verlies van de jonge ooievaars, bloeit er een ander nest in Ven-Zelderheide. Daar zijn vier gezonde jongen geboren. Om...