Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Paasvuur
Paasvuur

Column

Column: Fikken!

Wat een fantastisch idee van gemeente Gennep! Ze hebben het zo goed voor elkaar met die ontheffingen voor het branden van Paasvuren, Sint Maartensvuren en kampvuren. Want we weten allemaal dat vuur en natuur zo’n perfecte combinatie zijn. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News!

Wat een fantastisch idee van gemeente Gennep! Ze hebben het zo goed voor elkaar met die ontheffingen voor het branden van Paasvuren, Sint Maartensvuren en kampvuren. Want we weten allemaal dat vuur en natuur zo’n perfecte combinatie zijn.

 

In 2019 was er helaas geen vuur. Het was te droog, en de gemeente Gennep nam een moeilijk besluit. Maar laten we niet te lang stilstaan bij het verleden, want in 2023 gaan we weer lekker fikken!

 

Op 9 april zal de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Ven-Zelderheide het Paasvuur aansteken op Speksestraat 6. Wat een feest, wat een plezier, wat een onschuldige traditie!

 

En weet je wat het mooiste is? Die prachtige bult met takken trekt zoveel gezellige bezoekers: egels, vogels, noem maar op! Oh, maar wacht even, die domme beesten zien die bult als een rustplaats.

 

Nou ja, pech voor ze. De natuurbeschermingswet zegt wel dat we hun rustplaatsen niet mogen verstoren of in de hens zetten, maar we kunnen toch niet zomaar een traditie stopzetten? Het college van burgemeester en wethouders weet vast wel wat het beste is voor het milieu, toch?

 

Kritiek op tradities, zoals vuurwerk en Paasvuren, zijn dan ook uit den boze. Je opent de aanval op de ziel van de samenleving. Wie kritiek heeft mag zelf op de brandstapel!

 

We moeten vooral doorgaan met het aansteken van die heerlijke, nostalgische, vervuilende vuren. Heerlijk, samen genieten van de vonkenregen!

 

En als er weer een droog jaar komt, of als er per ongeluk een paar dieren verbranden, dan is dat gewoon de prijs die we betalen voor het behoud van onze tradities. Dat is immers het belangrijkste, nietwaar?

 

Dwarsliggert

 

Verwant

Column

Pulp, de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News bekritiseert Van Munster Recyclers voor slechte papierinzameling in Gennep, met onopgehaald oud papier dat de straten...

Avond4Daagse

De Avond 4 Daagse van Ottersum vindt plaats van 25 tot en met 28 juni. Met routes van 5 tot 20 kilometer en een...

Ven-Zelderheide

De sloop van De Uitkomst start op 17 juni 2024 om plaats te maken voor nieuwe woningen. Een nieuwe multifunctionele accommodatie in de kerk...

Gemeente Gennep

Donderdag is het weer zover: stemmen voor het Europees Parlement. In veel gemeenten kun je op minder plekken stemmen dan voor de Tweede Kamerverkiezingen...