Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De aangekondigde kap van de paardenkastanjeboom aan de Spoorstraat heeft geleid tot een verdeelde reactie onder de inwoners van Gennep

Column

Column: Hakblok

Ja hoor, daar gaan we weer: weer een column over die boom aan de Spoorstraat. Begrijp me niet verkeerd, ik snap het. Ik dacht ook dat we er wel klaar mee waren. Lees de column van Dwarsligger op Gennep.News!

Ja hoor, daar gaan we weer: weer een column over die boom aan de Spoorstraat. Begrijp me niet verkeerd, ik snap het. Ik dacht ook dat we er wel klaar mee waren. Maar dan brengt de gemeente Gennep een nieuwsbericht naar buiten dat zoveel losse houtsnippers bevat dat het haast wel een grap moet zijn.

 

Welkom in Gennep, het beloofde land voor betonfetisjisten en de nachtmerrie van elke natuurliefhebber. Onze illustere gemeente, wiens visie zo duidelijk is als een troebele vijver, heeft geoordeeld dat de majestueuze paardenkastanje aan de Spoorstraat een gevaar vormt. Een boom die jarenlang trouw dienst heeft gedaan als onze persoonlijke parasol wordt nu, in naam van verkeersveiligheid, op het hakblok gelegd.

 

De stem van de betrokken burgers? Die wordt verstomd door het geraas van kettingzagen en graafmachines. En dan komt de surrealistische ironie. Net als je denkt dat je alles hebt gezien, onthult de gemeente trots hun nieuwe meesterplan: de Spoorstraat wordt groener.

 

Hou je lachen in, want de absurditeit is bijna te veel om te bevatten. “We kappen een boom… om er meer te planten!” schatert de wethouder. Denkt hij misschien dat hij na de nieuwe Jochem van Gelder ook de opvolger van Arjen Lubach kan worden?

 

Dit geweldige vergroeningsplan moet ongetwijfeld een prijskaartje hebben. Het is niet iets dat zomaar kan worden uitgevoerd door een paar enthousiaste Gennepenaren. Nee, daarvoor hebben we Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur uit Arnhem nodig. Want bomen omhakken is kinderspel, maar bomen planten? Dat vereist een meesterbrein.

 

En natuurlijk doet de gemeente alsof ze onze mening waarderen. Ze organiseren weer een van hun beruchte informatieavonden. Een perfect moment om te debatteren over de kleur van de gordijnen terwijl het huis in brand staat.

 

Het is als het kijken naar de film Titanic, wetend dat het schip opnieuw zal zinken. De plannen zijn allang beklonken en jouw ideeën zullen in het afvoerputje verdwijnen. Maar, ze hebben je gehoord! Dus bereid je voor op een avond vol rook en spiegels waar zelfs Hans Klok van zou duizelen!

 

Ja, beste Gennepenaren, knuffel die boom nog een laatste keer, terwijl de gemeente ons probeert te overtuigen dat we beter af zijn zonder hem. En vergeet niet: groen is het nieuwe grijs, en bomen zijn het nieuwe asfalt. Welkom in Gennep, het ‘groene’ paradijs, waar we bomen kappen om plaats te maken voor… meer bomen. Want wie houdt er niet van een goede grap?

 

Dwarsliggert

 

 

Verwant

Column

Pulp, de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News bekritiseert Van Munster Recyclers voor slechte papierinzameling in Gennep, met onopgehaald oud papier dat de straten...

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...

Ooievaars

Twee ooievaarskuikens in Ottersum zijn geringd en geadopteerd door dorpsgenoten. De ringen, betaald door Nèvan Schoofs en Marja en Jan Peters - Nas, dragen...