Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De Iconische T3-Busjes Volkswagen van Plasmolen

Column

Column: Ode aan de busjes

Voor degenen die over de N271 naar Plasmolen reizen, zijn ze onmiskenbaar: de Volkswagen T3-busjes bij het tankstation aan de Rijksweg. Ze staan er al jaren, bij het garagebedrijf van Theo van den Berg, waar een groot deel van de T3’s gebruikt wordt als donorauto voor oude campertjes. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert nu op Gennep.News!

Voor degenen die over de N271 naar Plasmolen reizen, zijn ze onmiskenbaar: de Volkswagen T3-busjes bij het tankstation aan de Rijksweg. Ze staan er al jaren, bij het garagebedrijf van Theo van den Berg, waar een groot deel van de T3’s gebruikt wordt als donorauto voor oude campertjes.

 

 

Deze klassiekers zijn inmiddels een bekend herkenningspunt voor velen, een klein hoogtepunt tijdens saaie de ritten van Lijn 83. Ondanks de klachten uit de buurt staan de busjes er nog steeds. Gelukkig maar, want het is een stukje levende nostalgie!

 

 

Het feit dat de gemeente niks hoeft uit te geven aan het zichtbaar maken van deze historie, maakt ze juist onbetaalbaar!

 

 

Met hun vervallen uiterlijk en urbex-uitstraling, trekken ze ieders aandacht. Terwijl sommigen zich blijkbaar ergeren aan het uitzicht, bewonderen de meesten de charme van deze wagentjes. Ze vertellen het verhaal van een tijdperk waarin dingen simpeler waren, toen de reis zelf het avontuur was.

 

 

We weten nog niet wat er gaat gebeuren met deze bijzondere auto’s tijdens de renovatie van de N271. Maar hopelijk zijn ze na de werkzaamheden nog beter te bewonderen!

 

 

Dwarsliggert

 

 

Verwant

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...

Gemeente Gennep

De gemeente Gennep organiseert op 20 maart een bijeenkomst over de ontwikkeling van de Maaskemp. Dit gebied omvat de uiterwaarden van de Maas tussen...

Sport

Op 14, 15 en 16 maart organiseren korfbalverenigingen Spes en VIOS ‘open’ korfbaltrainingen voor kinderen van groep 2 tot en met groep 6. Jongens...

Sport

Op zondag 6 maart 2023 heeft VIOS/SPES A2 het kampioenschap behaald in de eerste klasse van de korfbalcompetitie. De beslissende wedstrijd tegen Dakos A1...