Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

wietexperiment Gennep
wietexperiment Gennep

Column

Column: Oogsttijd

Dwarsliggert pleit voor een groene metamorfose in Gennep door het omarmen van het wietexperiment als een innovatieve stap die de stad op de kaart kan zetten, financiële uitdagingen kan aanpakken en een moderne uitstraling kan geven. Lees de column op Gennep.News!

Twinkelende lampjes op de Markt en ambtenaren die hun handtekening zetten, brengen Gennep in de schijnwerpers. Maar wat als deze schijnwerpers gericht kunnen worden op een idee dat de stad echt op de kaart kan zetten? Het is hoog tijd dat Gennep de groene revolutie omarmt: het wietexperiment!

 

Terwijl steden als Heerlen, Tilburg en Breda al genieten van hun highlights, lijkt Gennep nog te verkeren in het Balkenende-tijdperk. Maar is het niet hoog tijd voor een groene metamorfose?

 

Jawel, het wordt tijd dat we een voorbeeld nemen aan Heerlen en deelnemen aan dit fenomenale sociaal experiment. Burgemeester Roel Wever heeft daar een startschot gegeven alsof hij de Olympische vlam en een vredespijp tegelijkertijd ontstak!

 

Is Gennep bereid om deze fakkel over te nemen en zichzelf op de kaart te zetten met een gedurfde stap in de groene revolutie? Met financiële uitdagingen die aandacht vragen, biedt dit plan wellicht de oplossing voor een gemeente waar de kas binnenkort net zo leeg dreigt te raken als het zwembad over een tijdje.

 

Groene oase

 

Na een vredesjoint zouden er vast briljante ideeën ontstaan over hoe we de dorpshuizen kunnen redden of hoe we De Groes wel kunnen omtoveren tot een toeristisch stadspark voor jong en oud.

 

Het lijkt een grote stap voor een gemeente als Gennep, maar is het niet juist deze vooruitgang die ons een moderne uitstraling kan geven? Het idee van legaal geteelde cannabis als een legitiem product op de markt is een breuk met het verleden van schimmige dealtjes.

 

Wietexperiment

 

Stel je voor dat we binnenkort niet alleen met een bos wortels van de markt sjokken, maar ook met een keurig verpakte dosis legaal geteelde cannabis. Geen schimmige dealtjes meer in duistere steegjes! De duistere afspraken tussen overheid en projectontwikkelaars kunnen ook van de baan, onze staatskas levert genoeg op voor alle inwoners van de gemeente, zelfs de minder bedeelden.

 

Het uitkopen van boeren is niet langer nodig. Slechts een beetje omscholing, en dat is met een cd’tje van Doe Maar of Osdorp Posse zo geregeld.

 

Misschien staat Gennep straks bekend om meer dan Het Heijderbos; als de thuisbasis van de meest relaxte coffeeshops in de wijde omtrek. Toeristen komen niet langer voor het bungalowpark, maar voor de ontspannen atmosfeer en de ‘groene oase’ die Gennep heet.

 

Denk ook aan de talloze ouderen met onbehandelbare reumatische aandoeningen, astma, enzovoort, die dan ook met een gerust hart kunnen funshoppen. Zo kan het wietexperiment een welkome verlichting bieden voor mensen met gezondheidsproblemen.

 

Legalisatie

 

Dus, Gennep, schud die ooievaarsveren van je af, ruik de geur van verandering en stap in de wondere wereld van legale wiet. Het is de ideale tijd om te laten zien dat Gennep niet alleen een plek is waar de tijd stilstaat, maar ook waar het groene gras van de legalisatie welig tiert.

 

Omarm de verandering en laat de stad opbloeien in het groene licht van legalisatie.

 

Ik zeg het je, gemeente, de tijd is er rijp voor! En terwijl de groene rook langzaam over Nederland waait, mogen we niet vergeten dat achter de schermen een nieuw tijdperk voor de Nederlandse cannabisindustrie aanbreekt.

 

Rook ze, Gennep! En laten we niet vergeten: Hennep en Gennep, slechts één letter verschil! Een marketingmeesterzet in de maak!

 

Dwarsliggert

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...