Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Pulp oud papier gemeente Gennep
Pulp oud papier gemeente Gennep

Column

Column: Pulp

Pulp, de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News bekritiseert Van Munster Recyclers voor slechte papierinzameling in Gennep, met onopgehaald oud papier dat de straten vervuilt. Er is een dringende behoefte aan verbetering van de afvalinzameling.

En weer is het raak in de gemeente Gennep: het oud papier blijft voor de zoveelste keer liggen. Van Munster Recyclers, dat in 2021 met veel tamtam de inzameling op zich nam, maakt er een potje van.

 

Je zou denken dat we eindelijk verlost waren van de chaos. Maar nee, de beloften van deze gebrekkige uitvoerder uit Oss blijken slechts op papier te bestaan. Het gaat elke keer mis. Het gevolg? Dagenlang papier op straat, klachten en een rommelige aanblik.

 

De inzameling van andere soorten afval loopt in Gennep op rolletjesalthans op papier. Maar laten we het voor het gemak even bij het oud papier houden.

 

Niet alleen het ophalen faalt, ook de inzamelpunten verdwijnen als beloftes in de wind. Neem bijvoorbeeld de containers tegenover de milieustraat in Heijen. De vrijwilligers van het GVE waren het zo zat dat Van Munster haar afspraken niet nakwam dat ze uiteindelijk riepen: “Zoek het maar uit!” En wie zijn de pineut? Precies, niet de teleurstellende dienstaanbieder zelf, maar wij, de inwoners en het milieu.

 

Column: Afvalberg

 

Pulp

 

Op vrijdagavond in het centrum van Gennep is iedereen blij, want het oud papier mag eindelijk aan de straat. Wat gebeurt er? Het blijft gewoon liggen! De zoveelste wanprestatie van de incompetente inzamelaar, en de gemeente kijkt toe.

 

In plaats van ferm op te treden, roepen ze via Facebook de inwoners op om het papier maar weer naar binnen te halen. Met een lollige smiley voegen ze eraan toe dat je je oud papier natuurlijk ook zelf naar Milsbeek kunt brengen…

 

Alsof iedereen maar in staat is om het papier zelf te tillen of te vervoeren!

 

In een update verwijzen de communicatiehelden van de gemeente zelfs naar de milieustraat, hoewel er momenteel geen containers permanent staan (ze zijn alleen beschikbaar tijdens openingstijden, iets wat niemand weet). Hierdoor belanden oude folders en bol.com-dozen vaak aan de overkant van de straat bij de rest van de troep. Briljant, toch?

 

 

Zaterdag is het papier op de route Wilhelminaplein/Vogelwijk wel opgehaald. Maar waarom niet eerst of ook in het centrum en bij het Voorhoevepark? Oh nee, dat staat pas maandag de 17e op de planning, zonder enige tijdsaanduiding.

 

Het papier dwaalt ondertussen al het hele weekend door het centrum. Geluk bij een ongeluk: dankzij het beroerde weer is het meeste nu veranderd in pulp. Een klein lichtpuntje, als je bang bent voor een aangestoken vreugdevuur.

 

Ondertussen blijft de houding van de gemeente ook zo slap als pulp.

 

Het zou verstandiger zijn als de gemeente zou ingrijpen bij de falende dienstverlener in plaats van haar eigen inwoners als kleuters toe te spreken. Het contract zou toch clausules moeten bevatten over de nakoming van verplichtingen? Herhaaldelijke schendingen zouden op zijn minst moeten leiden tot boetes, of nog beter: ontbinding van het contract!

 

Met de problemen rondom afvalinzameling die zich sneller opstapelen dan een berg oud papier, groeit de dringende behoefte aan actie en verandering. Het is tijd voor de gemeente Gennep om eindelijk eens de belangen van haar inwoners voorop te stellen!

 

Dwarsliggert

 

Afvalbeleid onder druk

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gennep

Een historisch pand in de Brugstraat, waar ooit textielzaak Supertex zat, is getransformeerd tot een modern appartementencomplex. Schepers Inc. heeft de ontwikkeling en verhuur...

Sport

Kaate Mulders en Sam van Keulen schitteren op het EK U18 in Slowakije. Kaate presteert uitstekend op zowel de 1500 als de 3000 meter....

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...