Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Roeken in Gennep

Column

Column: Roekenloos

Gennep heeft een probleem: een vliegend en poepend probleem. We hebben het niet over de ooievaars die we allemaal in ons hart hebben gesloten, alsof ze bij elke geboorte een gratis knuffel aan ons zouden geven. Nee, we hebben het over roeken. Lees de column van Dwarsliggert op Gennep.News!

Gennep heeft een vliegend en poepend probleem. We hebben het niet over de ooievaars die we allemaal in ons hart hebben gesloten, alsof ze bij elke geboorte een gratis knuffel aan ons zouden geven. Nee, we hebben het over roeken, die gruizige, groezelige rebellen van het luchtruim die lak hebben aan de Gennepse etiquette.

 

Ooievaars, de brave Hendrikken van de vogelwereld en volgens de mythes de brengers van nieuw leven, zijn onze klepperende helden. Roeken daarentegen leven alsof ze permanent in een punkrockband zitten. Ze krijsen de longen uit hun lijf alsof ze bij een Metallica-concert zijn en laten hun uitwerpselen vallen met een roekeloze vrijheid die elk openbaar toilet in schaamte doet wegduiken.

 

En hoe reageert de gemeente Gennep? Door het organiseren van een thema-avond. Ik zie het al helemaal voor me: Wethouder Frank Pubben in zijn beste vogelspot-outfit, verhalen over roekenhorror die de ronde doen en misschien zelfs een paar traumatische foto’s van roekenpoep op openbare plekken – het is alsof The Birds van Hitchcock samenkomt met een aflevering van CSI.

 

Het belooft een avond te worden waar Stephen King nog wat van kan leren. Econsultancy komt met een rapport op de proppen dat ons vertelt dat het bijna onmogelijk is om deze onuitgenodigde gasten te verplaatsen. Goh, je zou bijna denken dat de roeken hier eerder waren dan wij en dat ze vinden dat ze recht hebben op hun plek. Wat een concept, hè?

 

Ik kan me al voorstellen hoe Gennep na de bijeenkomst in actie komt. Buurtwachten met megafoons en supersoakers, patrouillerend door de straten om de inktzwarte indringers te verdrijven. En de roeken? Ze zitten hoog in hun boom, kijkend naar al die ophef en denken:

 

“Mensen zijn vreemde vogels.”

 

Laten we de ongemakken met een korreltje zout nemen, misschien zelfs met wat geestigheid. Stel je voor, in plaats van wakker te worden met de monotone bliep van je wekker, begint je dag met het roekconcert. En denk eens aan het hebben van de perfecte smoes om de barbecue met de buren over te slaan: “Sorry, jullie kunnen niet komen, de roeken hebben een illegale rave in mijn tuin georganiseerd.”

 

Als we op 6 juni dus naar die thema-avond gaan, dan proberen we het met een beetje humor te bekijken. Niemand wil een roekenloos Gennep, want aan het einde van de dag zijn het maar vogels. Ze zijn misschien een beetje luidruchtig en hun toiletgewoonten laten te wensen over, maar ze zijn tenminste minder problematisch dan de gemiddelde politicus tijdens verkiezingstijd.

 

Dwarsliggert

 

Verwant

Gennep

Zanger-pianist Roon Staal komt deze zomer naar Gennep! Op donderdag 15 juni kun je hem bewonderen tijdens zijn optreden in de Protestantse Kerk. Het...

Column

Ah, de zomer. Het seizoen van zon, zee, strand en… de eikenprocessierups. Terwijl we ons in zonnebrandcrème baden, verheugt de jeukende bezoeker zich al...

Gemeente Gennep

Acht op de tien 17-plussers in de gemeente Gennep heeft een rijbewijs, zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek...

Gemeente Gennep

De Kledingbank Limburg organiseert op woensdag 14 juni weer een Kledingdag. Dit evenement biedt een geweldige kans voor mensen met een laag inkomen, een...