Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Destion

Column

Column: Thuispoort

Thuispoort.nl, het langverwachte wondermiddel voor het eeuwige gezoek naar een sociale huurwoning in Gennep en de regio Noordoost-Brabant. Ze presenteren het als de heilige graal van het woningmarktprobleem. Lees de column van Dwarsliggert op Gennep.News!

Thuispoort.nl, het langverwachte wondermiddel voor het eeuwige gezoek naar een sociale huurwoning in Gennep en de regio Noordoost-Brabant. Ze presenteren het als de heilige graal van het woningmarktprobleem. Een allesomvattende website waar je álles kunt vinden, een utopie voor woningzoekenden, toch?

 

Ja hoor, ze schreeuwen het van de daken: “Alles op één plek, jongens! Geen gedoe meer met verschillende websites en inschrijvingen. Thuispoort fixt het voor je!

 

Maar kom op, laten we tussen de regels doorlezen, want deze kosmische oplossing blijkt niet meer dan een lullige cosmetische verandering. Een pleister op een reusachtige gapende wond, meer is het niet.

 

En wat schiet je ermee op? Met een centrale website blijf je nog steeds met lede ogen naar je torenhoge huur staren.

 

Thuispoort gaat je problemen natuurlijk niet oplossen. Die wachtlijsten blijven maar groeien, terwijl jij daar al jaren staat te wachten op een betaalbaar dak boven je hoofd. Dus daar sta je dan, als brave woningzoeker.

 

Ze noemen het niet voor niets Thuispoort. Het zet alle poorten wagenwijd open voor woningzoekenden van buitenaf. Want wat gebeurt er als al die woningzoekenden uit andere regio’s hun pijlen richten op Gennep?

 

Precies! De kansen voor de lokale bevolking worden nóg kleiner!

 

En die zogenaamde woningcorporaties? Die zouden toch hun knusse huizen moeten bouwen voor de eigen gemeenschap? Nou, mooi niet dus. Thuispoort draait de boel om en verschuift het doel naar een breder publiek. Weg met de lokale inwoners, maak plaats voor die nieuwkomers van ver!

 

En de politiek? Die wandelt er zoals gewoonlijk weer eens achteraan, met hun ogen wijd open trappen ze erin. Dat zal hier niet anders zijn, dus de zogenaamde zegen voor woningzoekenden kan zomaar veranderen in een vloek voor de lokale gemeenschap.

 

En jij, arme woningzoeker, mag blijven hopen dat je ooit nog een betaalbaar dak boven je hoofd krijgt in je eigen vertrouwde buurtje.

 

Alsof die groep die het zo hard nodig heeft nog niet groot genoeg is!

 

Dwarsliggert

 

Centrale website sociale huurwoningen

 

Verwant

Column

De magie van Sinterklaas in Gennep dreigt te vervagen door financiële obstakels. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News om te ontdekken hoe...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.