Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Zuidwal Gennep

Column

Column: Willekeur

Gennep, een gemeente waar regelgeving lijkt te verdampen in de mist van willekeur, wordt geteisterd door een onverklaarbare tweestrijd in de besluitvorming. De nieuwe column van Dwarsliggert is nu te lezen op Gennep.News. “Meten met twee maten in Gennep: waar het hekwerk blijft, gaan de lampjes uit!”

Gennep, een gemeente waar regelgeving lijkt te verdampen in de mist van willekeur, wordt geteisterd door een onverklaarbare tweestrijd in de besluitvorming.

 

In een stad waar het opbouwen van een muurtje al kan leiden tot een eeuwige discussie, krijgt de Van der Horst Ontwikkelingsgroep (VDH) blijkbaar carte blanche om een vluchttrap en hekwerk aan de Zuidwal neer te zetten zonder zich aan voorgeschreven blauwdrukken te houden.

 

De gemeentelijke reactie? Een nonchalante schouderophaling:

 

“Ach, vraag maar even een vergunning aan. Het komt wel goed, hoor!”

 

Maar wanneer het gaat om de sfeervolle terrasverlichting op de Markt bij Hotel De Kroon, die door inwoners en lokale ondernemers zo gewaardeerd wordt, dan verandert de gemeente plots in een strikte, compromisloze handhaver. De verontwaardiging is groot, en volkomen terecht.

 

Dit is geen dubbele standaard, maar een groteske parodie op billijkheid. De een krijgt de tijd om zijn fouten recht te zetten, wordt de andere direct veroordeeld. Het lijkt erop dat de gemeente Gennep selectief blind is.

 

En wat betreft die vluchttrap en het hekwerk: VDH zou een afscheiding maken om ongewenste indringers van het terras van de buren te weren. Maar zelfs bejaarden kunnen met gemak over het hek springen. En die beloofde geluidsafbakening? Niet te vinden, zelfs niet met een loep.

 

VDH komt zijn beloften niet na, maar de gemeente knijpt een oogje toe.

 

En dan die kliko’s, zes stuks in totaal, die staan te gisten in de zon, pal aan De Poel en de Zuidwal. Wat een visitekaartje voor de toeristen die onze mooie stadswal willen bewandelen.

 

Stadsgidsen zullen hen wellicht een knijper voor hun neus aanbieden terwijl ze langs deze geurige hindernis lopen.

 

Het lijkt erop dat de gemeente Gennep haar neus ophaalt voor de verkeerde partij. Waarom wordt een vastgoedontwikkelaar, die zijn beloften aan zijn laars lapt, getolereerd, terwijl een geliefd element van stadsverlichting onverbiddelijk wordt verwijderd?

 

Het is duidelijk: in Gennep wordt met twee maten gemeten. En het is hoog tijd dat de gemeente haar prioriteiten op orde krijgt, voordat het laatste restje charme uit onze stad verdwijnt.

 

Niettemin ligt de macht nog steeds deels in de handen van de burgers. De vergunningaanvraag van VDH ligt immers nog steeds ter inzage, en bezwaren kunnen nog steeds worden ingediend.

 

Het is aan ons, de bewoners van Gennep, om op te staan en onze stem te laten horen. Als we toestaan dat deze willekeurige en schijnbaar wispelturige praktijken doorgaan, wie weet wat er dan nog meer sneuvelt onder het mom van “Het komt wel goed, hoor!”

 

Dwarsliggert

 

Verwant

Gennep

In Gennep hebben ze iets speciaals: een bruisende gemeenschap van roeken. Onlangs vond er een bijeenkomst plaats georganiseerd door de gemeente Gennep om het...

Column

In Gennep waait een financiële storm die even logisch is als een naaktkat met een bontjas. De gemeente beweert, met een grijns die breder...

Gemeente Gennep

In de recente cijfers van de Gemeente Gennep voor het jaar 2023 en de daaropvolgende jaren blijkt een gemengd beeld naar voren te komen....

Gennep

Het is weer tijd voor de avondwandelingen tussen Maas en Niers! Deze wandelingen bieden wandelliefhebbers de mogelijkheid om samen met anderen de prachtige gemeente...