Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Avondklok

Sinds zaterdag mag je tussen tussen 9 uur ’s avonds en half 5 ’s ochtends niet meer naar buiten. Dat heeft demissionair premier Rutte woensdag op een persconferentie bekendgemaakt, samen met een reeks andere verscherpingen.

 

 

Avondklok

 

 

De avondklok houdt in dat je niet zonder geldige reden buiten op straat mag zijn en geldt in ieder geval tot het einde van de huidige lockdown, op dinsdag 9 februari. Ga je toch naar buiten? Dan riskeer je een boete van 95 euro. Er komt geen aantekening in een strafblad.

 

 

Wil je jouw hond uitlaten? Dat mag, maar wel in je eentje. En mits je hond aangelijnd is. Supermarkten en andere essentiële winkels moeten rond 20.15 uur sluiten, eten laten thuisbezorgen mag wel tijdens de avondklok.

 

 

Werken

 

 

Mensen die in die periode buiten moeten zijn vanwege werk moeten een werkgeversverklaring bij zich hebben. Werkgevers hebben de komende dagen om voorbereidingen te treffen. Op de website rijksoverheid.nl (klik!) komen modelverklaringen te staan die werkgevers kunnen invullen voor hun personeel. Het vervalsen van een verklaring, is “uiteraard een misdrijf”, aldus Rutte.

 

 

Uitzonderingen

 

 

Voor mantelzorgers wordt een uitzondering gemaakt. Verder worden er uitzonderingen gemaakt bij calamiteiten, bij mensen die medische hulp verlenen aan mens of dier, voor mensen die in verband met een noodzakelijke reis onderweg zijn van of naar het buitenland, als je onderweg bent naar een uitvaart of in verband met een oproep van een rechter of officier van justitie. Dit moet je wel kunnen aantonen. Ook voor gasten in een avondprogramma dat live wordt uitgezonden worden uitzonderingen gemaakt.

 

 

Corona

 

 

Reacties

Deel Bericht