Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Bedrijf houdt zich niet aan richtlijnen RIVM

Begin april hebben buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA’s), nadat zij een melding hadden gekregen, een bedrijfsbezoek gebracht aan een van de grootste werkgevers in de gemeente Gennep met veel internationale werknemers. De richtlijnen van het RIVM werden niet nageleefd.

 

 

Dat zei wethouder Rob Peperzak maandagavond tijdens de raadsvergadering:

 

 

Er is toen contact geweest met de directie van dit bedrijf. Bij de nacontrole bleek de situatie in orde.

 

 

Veilige werkplek

 

 

Een werkgever moet zorgen voor een veilige werkplek. Wat dat betekent verschilt per bedrijfstak. Na het voorval zijn er volgens de wethouder geen andere meldingen geweest. Het blijkt voor de gemeente lastig op te maken of internationale werknemers in Gennep meer risico lopen op verspreiding van het coronavirus dan mensen in een regulier huishouden.

 

 

Wij kennen niet precies de woon- en werksituatie van alle arbeidsmigranten.

 

 

 

 

Bij een slachterij van vleesbedrijf Vion in Groenlo is zo’n 20 procent van het personeel besmet met het coronavirus, ook andere bedrijven met veel internationale werknemers lijken een besmettingshaard. Daarom stelde SP’er Hendrik Jan van Essen vragen over de plaatselijke situatie. Peperzak:

 

 

In kasteel Huys Heijen verblijven ongeveer 60 personen, die locatie voldoet aan de normen van de Stichting Normering Flexwonen (SNF).

 

 

Daarnaast zijn er nog zo’n 30 particuliere woningen waar vijf tot tien personen per locatie wonen. Ook daar is, zover de wethouder weet, geen sprake van onveilige situaties. Er word alleen gehandhaafd op het moment dat er klachten of signalen ontvangen worden.

 

 

Foto: Patricia Olieslagers #GennepGezien

 

 

Corona

 

 

Reacties