Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Corona

Dansvideo met opstekertje

Karin Groenen, docente bij Dansstudio 49 in Gennep, heeft een nieuwe danssolo gemaakt op de #1-hit 17 Miljoen mensen, van Davina Michelle en Snelle. Bekijk de video en lees Deborah’s interview met Karin op Gennep.News!

Karin Groenen, docente bij Dansstudio 49 in Gennep, heeft een nieuwe danssolo gemaakt op de #1-hit 17 Miljoen mensen, van Davina Michelle en Snelle. Het lied is als eerbetoon bedoeld aan alle Nederlanders die helpen in de strijd tegen het coronavirus.

 

 

Interview met Karin Groenen / Dansdocente Studio 49 Gennep
Door: Deborah van GennepNews

 

 

Misschien kan ik door deze choreografie mensen een hart onder de riem steken.

 

 

Hoe gaat het met je?
Het gaat goed met mij en met mijn naasten. Natuurlijk is het een lastige periode, dat is het voor iedereen. Ik vind het ook mooi om te zien wat er allemaal voor een prachtige initiatieven ontstaan.

 

 

Kun je iets vertellen over je danssolo 17 miljoen mensen?
Zangeres Davina Michelle en Snelle hebben een nieuwe versie gemaakt van het nummer 15 miljoen mensen. Toen ik het voor de eerste keer hoorde, greep het me en kreeg ik kippenvel.

 

 

Het leek me heel mooi om hier een choreografie op te maken. In eerste instantie heb ik die voor mijn leerlingen bedacht om thuis te leren. Tijdens de opname van deze dans in mijn dansstudio voelde ik dat ik er meer mee moest doen. Dansen helpt mij enorm om mijn gevoelens een plek te geven.

 

 

Op welke locatie heb je de dansvideo gemaakt ?
Ik woon in mijn dorp Well aan een prachtig meer. Het is voor mij nog geen 100 meter lopen. Op de dansvideo dans ik aan het dagstrand. Aan de andere kant heb je ook nog het Leukermeer.

 

 

Het is zo’n prachtige plek!

 

 

De zon scheen, er was niemand te bekennen, de vogeltjes floten, alles voelde perfect. Terwijl er ondertussen zo’n chaos in de wereld heerst. Ik vind dat contrast heel mooi.

 

 

Wie heeft je solo opgenomen?
Mijn vriend, Juliën Wijers heeft de danssolo opgenomen. Gewoon met zijn telefoon. Hij had direct allerlei ideeën. Ik heb het daarna bewerkt.

 

 

Hoe blijf je als dansdocente in contact met je leerlingen? Krijgen zij online les?
Mijn leerlingen krijgen iedere week een mail met daarin voor elke groep een eigen online dansles. Ik heb hier thuis een eigen studio gebouwd. Hier neem ik alle danslessen op. De Tafeldans bijvoorbeeld staat voor iedereen online:

 

 

 

 

Verder geef ik de leerlingen iedere week een creatieve opdracht zodat zij thuis iets kunnen knutselen. Vorige week hebben zij de poster voor onze voorstelling POPCORN ontworpen. De resultaten zijn prachtig!

 

 

Je maakt momenteel samen met je leerlingen een Anderhalve-meter-afstand-choreo. GennepNews is benieuwd!
Binnenkort zal ik hier vast meer over kunnen vertellen!

 

 

Heb je commentaar, dans je graag solo of heb je een #1-hit in petto? Mail je reactie naar redactie@gennep.news!

 

 

Verwant

Culthis

De podcast Culthis van mei behandelt het 60-jarig jubileum van het GVE en het uitgestelde jubileumconcert. Ook wordt de nieuwe keramiekcollectie Pot d’Or van...

Gemeente Gennep

In Gennep werden het afgelopen jaar 54,1 bestuurders per 10.000 inwoners van 15 jaar en ouder beboet voor rijden onder invloed, waarmee de gemeente...

Gemeente Gennep

In en rondom Gennep lijkt de behoefte aan nieuw zorgpersoneel af te nemen, zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de...

Corona

Laatste kans voor een coronaprik in 2023 in Limburg-Noord, speciaal voor 60-plussers, zorgmedewerkers, zwangere vrouwen en zij met een medische verwijzing. Maak snel een...