Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gedeeltelijke lockdown

Corona

“Gedeeltelijke lockdown”

We zitten sinds 14 oktober 2020, 22.00 uur in een gedeeltelijke lockdown, zoals premier Rutte aankondigde tijdens de persconferentie over de verscherpte coronamaatregelen. Horeca en coffeeshops zijn dicht. Afhalen mag wel. Hotels mogen openblijven. Meer info: Gennep.News/corona.

Geen goed nieuws: We zitten sinds 14 oktober 2020, 22.00 uur in een gedeeltelijke lockdown, zoals Mark Rutte aankondigde tijdens de persconferentie over de verscherpte coronamaatregelen.

 

 

Het aantal coronabesmettingen neemt al weken toe in Nederland, ook in onze gemeente. Van 30 september tot en met 13 oktober zijn in totaal 31 Gennepenaren positief getest op het virus, aldus het RIVM (klik!).

 

 

Corona

 

 

Horeca

 

 

Horeca en coffeeshops zijn dicht. Afhalen mag wel. Hotels mogen openblijven.

 

 

Winkels

 

 

Er gaat een streep door de koopavonden. Winkels in de detailhandel gaan om 20.00 uur dicht. Levensmiddelenzaken mogen langer openblijven, maar ze mogen na 20.00 uur geen alcohol verkopen.

 

 

Evenementen

 

 

Evenementen zijn verboden, de markt, bioscopen en theaters blijven open.

 

 

Publieke ruimtes

 

 

In publieke binnenruimtes worden op korte termijn niet-medische mondkapjes verplicht voor iedereen boven de 13 jaar. De mondkapjesplicht gaat gelden voor alle onderwijsinstellingen vanaf de middelbare school. ’s Avonds kan geen alcohol meer worden gekocht of worden gedronken in de openbare ruimte.

 

 

Binnen en buiten mogen maximaal vier mensen bijeen zijn. Huishoudens mogen op één dag drie mensen ontvangen. De groepsgrootte voor binnenruimtes is 30 personen.

 

 

Zorginstellingen hoeven niet dicht. Voor monumenten, musea en bibliotheken moet een tijdvak worden gereserveerd.

 

 

Gisteren zijn er tijdens de #persconferentie nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Helaas is een gedeeltelijke #lockdown…

Geplaatst door Gemeente Gennep op Dinsdag 13 oktober 2020

 

 

Sport

 

 

Voor teamsporten tot 18 jaar geldt dat trainen en wedstrijden met teams van de eigen club zijn toegestaan. Publiek is niet welkom. Boven de 18 is sporten met meer dan vier personen verboden. Individueel sporten, zoals in de sportschool, mag alleen op anderhalve meter afstand. Sportkantines, douches en kleedkamers blijven gesloten. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

 

 

De gedeeltelijke lockdown gaat zeker vier weken duren, zo maakte Hugo de Jonge bekend. Over twee weken wordt de balans opgemaakt. Als de besmettingen blijven oplopen, komt er een algehele lockdown. Mark Rutte roept mensen op verantwoording te nemen en zich aan de regels te houden.

 

 

Wees niet die eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt. Wees verantwoordelijk als het erop aankomt. Dat is nu.

 

 

Verwant

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

De tweede informatiebijeenkomst over De Houtkade in Gennep presenteert het aangescherpte plan, gebaseerd op feedback van de eerste bijeenkomst en online enquêtes. Op 16...

Column

De column Afvalberg benadrukt de groeiende ergernis over illegaal gestort afval, dat zich opstapelt als een onbeheersbare kracht in de straten. Dwarsliggert roept op...