Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Geen eindexamens in mei

Elzendaalcollege (Gennep en Boxmeer), Metameer (Boxmeer en Stevensbeek) en Merlet (Cuijk, Grave en Mill) hebben de schoolexamens tot en met 6 april stilgelegd. Bijna 1500 eindexamenkandidaten in deze regio hoeven in mei dus geen examen te doen.

 

 

Dat is het gevolg van het besluit van minister Arie Slob. Het kabinet besloot maandagavond al alle bijeenkomsten tot 1 juni te verbieden om verspreiding van het coronavirus te beperken.

 

 

Door het schrappen van de centrale eindexamens vanwege corona, moeten scholen op basis van de schoolexamens beslissen of leerlingen geslaagd zijn of niet. Ze krijgen tot begin juni de tijd om leerlingen hun schoolexamens te laten maken.

 

 

De scholen blijven naar alle waarschijnlijkheid ook na 6 april dicht. Minister Slob wil met een besluit over het heropenen van de scholen nog steeds wachten op de uitkomst van het RIVM-onderzoek naar de rol van kinderen en jongeren bij de verspreiding van het coronavirus. Als de resultaten inderdaad zes weken op zich laten wachten, zouden de scholen op zijn vroegst in mei weer beginnen.

 

 

Reacties