Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Geen gezamenlijke herdenkingen

De gezamenlijke herdenking van 4 mei gaat vanwege het coronavirus wederom niet door. Burgemeester Hans Teunissen staat op 4 mei wel op een waardige en verantwoorde manier stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

 

 

Dit gebeurt zonder publiek in Milsbeek bij het burgermonument en het ereveld, en in Gennep bij de Barmhartige Samaritaan. De ceremonie in Milsbeek wordt live uitgezonden via GennepNews om 19.40 uur.

 

 

Gennep

 

 

De dodenherdenking in Gennep kan ook niet doorgaan in de vorm zoals dit jarenlang gedaan is. Thea Noij van Burgerinitiatief De Barmhartige Samaritaan:

 

 

Voor hen die hun dierbaren herdenken is dit een emotionele en pijnlijke situatie. Ook voor de organisatoren is dit een grote teleurstelling.

 

 

Om toch op een waardige en verantwoorde manier stil te staan bij deze Nationale Herdenking zal de Burgemeester van Gennep, zonder publiek, een krans leggen op het Vrijheidsplein bij de Niers.

 

 

Wij verzoeken iedereen vriendelijk om op deze avond niet naar het Vrijheidsplein te komen. Het staat eenieder vrij rondom deze dag of daarna een zelf gebrachte bloem neer te leggen bij de Barmhartige Samaritaan, waarbij uiteraard de corona-regels in acht genomen dienen te worden.

 

 

Op 5 mei zijn er vanwege de coronamaatregelen geen festiviteiten.

 

 

Foto: Paul ten Broeke

 

 

Reacties